Bøger Samarbejde Seniortestfamilien

Stormvagt af Kristina Ohlsson

Vi er jo, som nogle af jer ved, blevet seniortestfamilie hos Testfamilien. Derfor kommer vi til at teste mange flere ting, end vi har gjort hidtil. Noget af det vi skal teste, eller rettere anmelde, er bøger. Den første bogpakke vi har fået fra forlaget Modtryk består af 3 bøger skrevet af svenske forfattere. B. og jeg har delt bøgerne mellem os, og den første bog jeg læste fra pakken er Stormvagt af Kristina Ohlsson. Lidt af handlingen kan du læse herunder.

Stormvagt af Kristina Ohlsson

Stormvagt er den første bog i en serie om den tidligere finansmand August Strindberg. Han flytter til Hovenäset i Bohuslän i den smukke svenske skærgård, hvor han har købt huset, der tidligere husede en bedemandsforretning. Her er det August Strindbergs plan at udleve sin drøm om at åbne en secondhandbutik og samtidig vende tilbage til et sted, han har lykkelige barndomsminder fra. Han ankommer til øen en våd og stormfuld aften, hvor også den meget vellidte lærerinde Agnes forsvinder.

Man følger politiets efterforskning af Agnes forsvinden. Politiefterforsker Maria Martinsson og hendes kolleger leder dag og nat efter spor, der kan føre til opklaringen af, hvad der er sket med Agnes. Bogen skildrer på bedste vis livet og relationerne mellem beboerne i det lille, stille samfund. Normalt sker der ikke så meget på øen, og livet har sin lidt langsomme gang, så hvis man forventer en krimi med fuld fart, hylende sirener osv. er det ikke Stormvagt man skal vælge.

Jeg er ikke så meget til bloddryppende krimier, men sådan er Stormvagt heldigvis heller ikke. Man får lov til at komme ind under huden på mange af øens beboere, hvilket jeg elsker, der er spænding og uhygge på den ellers så hyggelige og idylliske ø.

Der er ingen tvivl om, at jeg er nysgerrig på hvordan det kommer til at gå August Strindberg fremover.
Falder han til i sin nye tilværelse? Finder han kærligheden på øen? Får vennen ham overtalt til at flytte tilbage til Stockholm? Og sidst, men ikke mindst – Hvad dukker der op af nye mysterier omkring ham? Spørgsmålene er mange. Jeg er helt sikkert blevet nysgerrig på at følge August Strindberg fremover, så lur mig om ikke efterfølgeren, der udkommer den 29. september 2022 kommer på min næste ønskeseddel.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Karin
    september 29, 2022 at 5:23 am

    Spændende med Testfamilien som seniorer. Vi har jo også brug for input fra diverse brugere rundt i landet.

    Måske skulle denne bog på listen af bøger jeg vil læse/lytte her i vinter.

Leave a Reply