Rejser Roadtrip Nordkap Sverige

Sluserne ved Berg

Udenfor Linköping ligger den lille by Berg. Byen er kendt for 2 ting; Vreta klosterruin og sluserne. Vi havde snakket om, at vi gerne ville forbi og se sluserne, og havde tænkt at gøre det på vores første dag i Sverige. Da vi nærmede os Linköping, blev vi dog enige om at vente til næste dag, og køre derud lige efter morgenmaden.Den lille lystbådehavn i morgenlyset

Vi spiste, pakkede det sidste, tjekkede ud og kørte så de ca. 10 km ud til sluserne ved Berg. Området omkring sluserne og den lille lystbådehavn er simpelthen så fint og hyggeligt. På en del af parkeringspladsen var der et lille weekend-loppemarked. På den store plads overfor var de mange autocampister ved at “få øjne” efter en god nats søvn. Desuden var der et fint lille hostel og nogle små hytter ved sluserne. Med sine caféer, iskiosker osv. er der alt, hvad der hører sig til, for at området er et dejligt udflugtsmål.

Sluserne ved Berg

Sluserne er en del af Göta kanalen, som er 190 km lang, og omfatter ikke mindre end 58 sluse, heraf er de 7 forbundne sluser ved Berg.

Der lå allerede 2 sejlbåde i venteposition og en motorbåd var på vej hen i køen.

Den ene slusepasser fortalte, at der kan være 4 små motor- eller sejlbåde, eller en af de “store” flodkrydstogtbåde, i slusen på én gang. “Jeg lader de både, der allerede er klar, sejle ind i slusen. Vi venter lige på en sejlbåde, der har meldt sin ankomst, før vi lukker vand ind”. Ganske vist har vi sejlet gennem en sluse på Gudenåen, men oplevelsen ved at sidde i en kano og vente på, at der var vand nok i slusen til, at vi kunne padle videre var selvfølgelig en helt anden. Her kunne vi se det hele lidt fra oven.

Da den sidste sejlbåd var ganske tæt på køen, blev der åbnet for slusen.

Bådene var ved at være på plads, så nu var det bare at vente til de var blevet løftet helt op, og der var vand nok i slusen.

Slusepasseren holder nøje øje med, at bådede har fået bagenden med, før der lukkes

Sejltur på Göta kanalen

Det viste sig, at den ene af sejlbådene var dansk, så vi fik en lille sludder med ægteparret, der var ombord.

Parret var sejlet via Göteborg, og derfra ind i den 82 km lange Trollhätte kanal. Herefter var turen gået gennem Vänern, over i Götakanalen og ad denne over til den svenske østkyst. Her var de sejlet op gennem den smukke skærgård, op til Stockholm. De var nu på vej tilbage til Danmark ad samme rute, og kunne varmt anbefale den smukke, fredfyldte tur.

Vel vidende, at besøget ved sluserne havde taget noget af vores tid i Stockholm, er vi glade for at vi besøgte stedet. Sluserne ved Berg er helt klart et sted vi kan anbefale, hvis du kommer i nærheden på din ferie i Sverige. – Og så gik turen ellers mod Stockholm.

På førstedagen af vores tur mod Nordkap gjorde vi et fint lille stop i Gränna. Hvad vi så der, kan du læse om HER

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply