Aiko Golden retriever Hundesnak

Kan Kranio Sakral Terapi gøre noget for hunde?

Kranio Sakral Terapi

Vi har været til Kranio Sakral Terapi med Aiko. Det kommer sig af, at vores hundetræner gjorde os opmærksomme på, at han så ud til at være ”låst” et par steder i ryggen. Det er ikke eller en ”fejl” ved hunden, men den bevæger sig stift og det kan give noget slid i leddene på lang sigt. Det sker åbenbart jævnligt i forbindelse med fødslen, men mange hundeejere er ikke så opmærksomme på det. Vi snakkede lidt frem og tilbage om det, og i første omgang ville vi helst undgå en kiropraktor. Derfor besluttede vi os for at se, om Kranio Sakral Terapi ville gøre en forskel.

I dag  var vi så til det for første gang. Han skulle lige se det hele an, og så ville han godt være med til at komme op på briksen. Først var han lidt betænkelig, men Berit fik ham hurtigt til at slappe nogenlunde af. Ind i mellem blev han lidt urolig, når de ømme steder blev ramt. Vi havde nu på intet tidspunkt fornemmelsen af, at han syntes behandlingen var ubehagelig.

Berit er et utrolig sødt menneske, og har stor indfølingsevne. Hun behandler både dyr og mennesker, og har et kæmpe hundehjerte, så der er ingen tvivl om, at Aiko er i gode hænder hos hende.

Da vi kom hjem var han lidt mere stille end han plejer at være. Han var dog lige så nysgerrig og glad som han normalt er. Vi blev rådet til at holde ham fra vild leg og lange gåture de første par dage. Det er altså ikke det nemmeste for en hvalp med krudt bagi, og det var tydeligt han syntes vi var røvkedelige. Før behandlingen flyttede han tit på sig, når han havde lagt sig til at slappe af. Det gør han ikke så meget længere, så et eller andet har det i hvert fald gjort ved ham.

Hvad er Kranio Sakral Terapi?

Det er måske noget hokus pokus-noget for nogen, men jeg har selv prøvet det og ved at det hjælper. Når det hjælper på mennesker, hvorfor skulle det så ikke også kunne gøre noget godt for hunde?

Behandlingen er baseret på (blide) tryk, som sætter en proces i gang i kroppen. Herefter klarer centralnervesystemet resten selv. Det er lidt ligesom zoneterapi, det er dog hele kroppen, der behandles.

Nu er vi så bare spændte på, hvordan det går, når han har fået et par behandlinger mere. Forhåbentlig går han ikke længere så stivbenet.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply