Golden retriever Golden retriever træf Hundesnak Jul

1. adventsweekend 2020

På en måde synes jeg, at 2020 har sneglet sig afsted, og alligevel er det allerede jul. Det har lige været 1. adventsweekend, den har budt på lidt af hvert, –  frem for alt har den været hyggelig. Weekenden startede for fuld udblæsning med Black Friday, hvor vi fik købt en del julegaver. Tænk at man frivilligt står i en kassekø i 45 minutter i BR for at købe gaver til pigerne HA-HA. Ryggen var noget kvæstet bagefter, men det gik nu alligevel fint, for stemningen var god og snakken gik på kryds og tværs. Jeg fik hvad jeg gik efter i BR, så det kunne ikke være bedre.

Lørdag startede med den sædvanlige skovtur og en god frokost sammen med nogle søde mennesker. Vi nåede en tur forbi blomstercentret efter pyntegrønt, og sørme om ikke også gaverne fra fredagens indkøbstur blev pakket ind og gjort færdige.

Golden retriever træf

Søndag mødtes vi med en flok ligesindede “hundetosser” og deres 12 skønne goldenbasser. Det er simpelthen så hyggeligt, stemningen er altid i top selvom vi er en meget blandet gruppe hundefolk, og så er det skønt at kunne udveksle erfaringer, idéer og fortælle hinanden røverhistorier.

Du får lige lidt stemningsbilleder, vejret var lidt mørkt og diset, så bær venligst over med billedkvaliteten.

Efter ca. 1½ time slettede vi alle spor efter os og skyndte os hjem i varmen, – for vores vedkommende til kaffe og æbleskiver.

Årets første æbleskiver

Jeg ved ikke med dig, men jeg ELSKER æbleskiver, faktisk så meget, at jeg sagtens kunne spise dem hele året rundt. For at begrænse mig lidt har jeg besluttet mig for, at fra 1. adventsweekend er det OK at spise dem. Svigermors julekaffestel kom frem fra gemmerne, det samme gjorde adventsstagen.

Adventslys skulle der jo til, men vi har hængt lidt i bremsen med hensyn til at få julepyntet i år, så vi havde ikke fået lavet nogen adventsdekoration. Det kunne adventsstagen fra Georg Jensen råde bod på, så den blev gravet frem fra en af julekasserne. Jeg kan allerede nu afsløre, at den får lov til at blive i år, men den har fået lidt pynt på sig, – mere om det senere.

Hvad kaffestellet angår, så har vi arvet det fra min svigermor. Det er ikke noget fint eller fancy, det er efterhånden en del år siden vi mistede hende, så det vækker minder, når vi dækker op med det. Egentlig er det slet ikke min stil, jeg er mere til noget, der er enkelt, men jeg kommer altid til at tænke på de mange gange, vi har siddet og drukket kaffe af stellet, i hendes hyggelige, julepyntede stue i Flensborg. Sådan nogle minder er værd at værne om.

Hvad med dig, – havde du en god 1. adventsweekend?

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Birgitte+B
  december 4, 2020 at 10:36 am

  Sådan har jeg det også med noget stel. F.eks. Sort Rose som bringer mig lige tilbage i stuen hos min ex-mands farmor…
  Kh. Birgitte

  • Reply
   Kirsten
   december 5, 2020 at 11:56 pm

   Det kan godt være at der er nogle arvestykker, der ikke lige passer til de ting vi har vi forvejen, og som vi måske ikke er så vilde med, men de minder der følger med er nu værd at værne om.

 • Reply
  Catariba
  december 25, 2020 at 6:28 pm

  Air hvor sjovt. Jeg synes at året er gået vildt hurtigt og nu er det snar slut. I har haft mange hyggelige stunder og ja, jeg elsker også æbleskiver og jeg elsker også dit kaffe stel – så julehyggeligt 😀

  • Reply
   Kirsten
   december 29, 2020 at 10:48 pm

   Ja, det er sjovt som noget service kan vække gode minder. – Og mht. æbleskiver, så serverede min svigermor faktisk tit æbleskiver, når vi besøgte hende i julemåneden. Hendes var bare hjemmebagte i stedet for hjemmebragte 😀

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply