Aiko Golden retriever Hundesnak Nytår

En dårlig cocktail

1. Adventsweekend

Hunde og fyrværkeri er og bliver en dårlig cocktail. For at sige det, som det er, – vi er nærmest flygtet hjemmefra. Vi er rigtig glade for vores lille hus, og for at bo tæt på centrum i Esbjerg. Havde det ikke været fordi vi har Aiko, var vi også blevet i Esbjerg nytårsaften. Der er generelt meget fyrværkeri i vores område, fordi vi bor så centralt. Langt de fleste af vores naboer er søde og rare, fornuftige mennesker, der selvfølgelig skyder nytåret ind, og så er det stort set også det. MEN….. der skal desværre kun få til at ødelægge det hele. Vi har nemlig et hold genboer (jeg vil tillade mig at kalde dem fyrværkeri-tosser), der går fuldstændig totalt amok nytårsaften.

Sidste nytårsaften

Uden at gå for meget i detaljer, blev der den 31. december sidste år fyret masser af ulovligt fyrværkeri af. Som om det ikke var nok, satte de en gammel vaskemaskine ud på fortovet. Den fyldte de med kanonslag, som de satte ild til. Eksplosionen var så voldsom, at vaskemaskinen blev sprængt i stumper og stykker, og der skal s.. alligevel noget til. Vinduerne stod og vibrerede hos de nærmeste naboer, så de ringede til Politiet. De havde travlt og beklagede meget, at de desværre ikke havde ressourcer til at tage sig af sagen.

Træning, træning, træning

Jeg har gjort et stort arbejde for at træne Aiko til ikke at være bange for fyrværkeri. Det er gået rigtig godt, han bliver forskrækket, men er ikke bange. – Men vi vil ganske enkelte ikke byde ham, at han skal være hjemme, når fyrværkeriet griber sådan om sig. Han er endnu så ung, at vi kan risikere han får et traume og nærmest bliver et nervevrag overfor lyde, og sådan skal det ikke være.

Vi er taget væk fra byen

I forvejen synes vi, at nytårsaften er temmelig opreklameret, så valget om at tage væk fra byen, var såmænd ikke svært. Derfor har vi lejet et sommerhus i et roligt område et par dage hen over nytåret.

Det vil glæde mig, hvis I tænker over, at  hunde og fyrværkeri er en dårlig cocktail, og hvor skræmte mange dyr bliver hen over nytåret.

Jeg håber I får en dejlig nytårsaften. Pas godt på jer selv og hinanden!

GODT NYTÅR!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply