Danmark Houstrup Nytår Sommerhusferie

Nytårsferie i Houstrup

Igen i år holdt vi en dejlig nytårsferie i Houstrup ved den jyske vestkyst. Allerede da vi tjekkede ud sidste år, bookede vi huset til nytåret 20/21. Det lille hyggelige hus, ligger i et dejligt, hundevenligt område, og tingene fungerer rigtig godt for os deroppe.

Billederne af huset er lånt på bureauets hjemmeside

Nytårsaften er ikke noget vi som sådan går op i. For os handler det om at gøre forholdene så komfortable som muligt for Aiko. Vi spiser noget dejlig mad og åbner en god flaske vin. Bare os selv, alene og meget gerne i behageligt hyggetøj. Nytårsfest og farver har der været rigeligt af tidligere, så hver ting til sin tid.

Naturen

Vi bruger naturen rigtig meget, når vi er i sommerhus. Aiko skal jo have sine 4 ture hver dag, så uanset vind og vejr er det bare om at klæde sig på efter forholdene og komme afsted.

Gammelgab strand

Nogle af turene går ned til Gammelgab strand, som ligger nede for enden af vejen. Vi går tur dernede mindst én gang om dagen. Der er altid meget understrøm og gang i bølgerne, og vi nyder at gå en lang tur og blive blæst godt igennem dernede. På en måde synes jeg de lidt vildere type strande er fascinerende.

Faktisk minder Gammelgab strand lidt om stranden vi kender så godt i Vorupør, hvor vi havde sommerhus indtil for et par år siden. Måske er det derfor vi nyder den så meget.

Skinnecykelbanen

En anden dejlig tur vi plejer at gå er ad stien, der løber langs skinnecykelbanen mellem Nørre Nebel og Nymindegab. Stien og banen går gennem et dejligt naturområde, hvor der er flere rastepladser med madpakkehuse, grillpladser osv.

Blåbjerg plantage ligger også tæt på, men der var så smattet på stierne, så den sprang vi over denne gang.

Tur til hvide Sande og Nymindegab

Nytårsdag havde vi mega meget lyst til et hyggeligt cafébesøg, og da flere caféer i Hvide Sande, ifølge deres hjemmesider, havde åbent 1. januar, kørte vi en tur derop. Vi blev desværre skuffede, – ALT var lukket og slukket. Nu havde vi lige sat næserne op efter lidt lækkert til frokost, eller i det mindste bare en god kop kaffe. Mon ikke de holdt lukket pga. meget få turister i forbindelse med Coronaen? Det i i hvert fald mit gæt. I stedet vendte vi næserne sydpå og holdt ind ved området med bunkers’ne i Nymindegab, hvor vi gik en god tur i området.

Det blev også til et lille photoshoot ved esehusene i Nymindegab.

Herefter gik turen hjem til sommerhuset, hvor vi selv måtte stå for en sen frokost, men hva’ det overlevede vi jo også ha-ha….

Hvordan gik det med fyrværkeriet?

Denne gang var der væsentligt mere fyrværkeri end sidst vi var i huset. På den ene side havde vi 2 søde, unge tyske par, som fortalte at de havde valgt at tage til Danmark over nytåret, fordi det var tilladt at fyre fyrværkeri af her. Det var blevet forbudt i Tyskland pga. coronarestriktioner. Da de så vi havde Aiko med, sagde de at de ville gå op til landevejen og skyde deres raketter af, for som de sagde; Vi ønsker ikke at genere nogen. Det var dog ikke alle i området, der var så hensynsfulde. Heldigvis er han ikke bange for fyrværkeri, men det kan han jo gå hen og blive, hvis det bliver for vildt lige omkring os.

Hvem mon ligger i græsset og råhygger, selvom det regner?

Vi har booket huset igen hen over næste nytår, for som sagt funker det godt for os. Måske bliver det sidste gang, for vi har så rigeligt udforsket området deroppe. Vi vil jo også gerne se noget andet, men nu må vi se hvad vi bestemmer os for fremover.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Catrina
  marts 6, 2022 at 6:41 am

  Dejligt med sådan en stille og rolig aften hvor også Aiko også han være med og naturen deroppe er da bare helt og aldeles fantastisk.
  Skønne billeder du har fået skudt Kirsten 😀

  • Reply
   Kirsten
   marts 8, 2022 at 10:05 pm

   Tusind tak, søde 🙂

 • Reply
  Karin
  marts 20, 2022 at 8:18 am

  Så dejligt et område. Har været der meget som barn, er født og opvokset i Skjern, der var mange udflugter Fjorden rundt, og fra 1973 valgte mine forældre at have campingvogn ved Henne Strand, så turen gik lidt mere syd på.

  Min datter og svigersøn har fået hunde, og da børnebørnene Frida på 5 meget snart 6 år som hun fortæller, og Otto der er 7 år, så betyder nytårsaften jo meget. Hundene var meget unge, de fik intet, og ja, hele familien gik tur til midnat, begge hunde reagerede overhovedet ikke på krudt og kugler, det er begge Fransk Buldog, ved ikke om det er racen der ikke reagere.

  Ønsker dig en god søndag

  • Reply
   Kirsten
   marts 20, 2022 at 2:19 pm

   Åh ja, så må du have mange barndomsminder fra det dejlige område.Som barn og ung “lå vi fast” med campingvognen lidt længere sydpå, i Vejers, men Henne/Houstrup-området er mindst lige så skønt.

   Det er klart, at nytårsaften er spændende for ungerne, da vores børn var små fik den ikke for lidt her hos os, selvom vi aldrig har skudt særligt meget af. Det er flot, at hundene ikke reagerer på fyrværkeriet, – nogle af vores hundevenner har franske buldogs, som heller ikke reagerer på fyrværkeri, så ja, måske er racen nem hvad det angår. Aiko (golden retriever) er ikke bange for fyrværkeri, men det biver han helt sikker, hvis vi bliver hjemme hen over nytåret. Vi bor ellers i et roligt villakvarter, men har et hold naboer som går totalt bananas med krudt, så det vil vi ikke byde ham. Det er så slemt hos dem, at politiet plejer at komme forbi et par gange hvert nytår. Jeg fatter ikke, at nogen gider bruge SÅ mange penge på krudt HA-HA

   Tak fordi du kiggede forbi – også god søndag til jer 😀

Leave a Reply