Hverdagen Stort og småt

Hændeligt uheld

Ja, indlægget burde vel egentlig have heddet hændeligE uheld, for der har faktisk været to af slagsen. Det ene medførte et tandlægebesøg, –  det andet en tur på værksted med bilen.

Tandlægebesøget der kostede en krone

Jeg var hos min søde, dygtige og grundige tandlæge for at få fjernet en visdomstand, som havde drillet et stykke tid. Vi var enige om, at tanden skulle ud, og hun havde forberedt mig på, at det nok ville blive en hård omgang. Ikke nok med at roden var lang, så havde den også et knæk, som ligesom dannede en krog. Jeg skulle hilse og sige, at hun fik ret, – det BLEV en hård omgang, hvor hun måtte bakse i lang tid, før tanden løsnede sig.

Pludselig lød en høj knasende lyd, og tandlægen udbrød: “Åhh…nej – jeg er desværre kommet til at knække den krone, der sidder ved siden af. Det er selvfølgelig ikke noget du skal betale for, men vi er nødt til at have en ny krone på.” Ærgerligt, men det var jo et hændeligt uheld, og det er hvad der kan ske.

I går sad jeg så igen i tandelægestolen, denne gang i 1½ time. Den gamle krone blev boret væk, området blev scannet og der blev lavet en midlertidig tand, som jeg skal gå med til kronen er færdig. Den nye porcelænskrone er færdig om et par uger, og så sidder jeg der igen. Næste gang tager det heldigvis kun ½ time.

Som Tøsedrengene synger:

Så gik der tid med det
vi fik noget at bruge tiden til……

En god gang tape gør underværker

Det andet hændelige uheld er en skade på bilen. Sådan kan det desværre gå, når man er lidt for hurtig til at dreje. Vi har været på værkstedet og fået tapet lygte og forskærm fast, så vi kan køre i bilen, heldigvis får vi en lånebil de 5 dage reparationen og lakeringen tager. Konsekvensen er at vi ikke kommer på vores dagelige traveture i skoven de dage, men det tager vi selvfølgelig med. Det vigtigste er, at der ikke var nogen, der kom til skade.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Venterpaavinblog
  november 9, 2020 at 11:35 am

  Dejligt, at alle – trods knas på linjen – er ok. Både billister og tandsæt .

  • Reply
   Kirsten
   november 9, 2020 at 2:08 pm

   😀 Ja, det var godt det ikke gik værre 😀

   Tak fordi I/du kiggede forbi 🙂

 • Reply
  Birgitte+B
  november 10, 2020 at 6:58 am

  Uh ikke så ofte jeg hører om ting, der går galt hos en tandlæge. Godt det var nemt at rette op 🙂 kh. Birgitte

  • Reply
   Kirsten
   november 10, 2020 at 2:28 pm

   Det er faktisk heller ikke noget jeg sådan hører om, heldigvis da. Ja, det er nemt at rette op på, det tager bare 3 tandlægebesøg, som jeg heldigvis ikke skal betale noget for, for en krone er dyr 😀

   Tak for besøget, Birgitte 😀

Leave a Reply