Hverdagen Stort og småt

Tilbageblik på april måned

April måned er gået, og maj allerede er godt i gang. Måneden er bare fløjet afsted, og der er faktisk sket en del, både gode og mindre gode ting. Nogle af tingene fortæller jeg om her. Resten komme i de efterfølgende indlæg. Skænk dig en god kop kaffe og smæk benene op, for det er et lidt langt indlæg.

April startede med en rigtig dejlig Påske for vores vedkommende. Vi kører tit ud til Marbæk plantage, som ligger ca. 12 km fra hvor vi bor. Skærtorsdag var ingen undtagelse, og vi valgte igen 8 km ruten, som bl.a. går forbi denne lille sø. Det er en fin afvekslende rute med gode stier, hvor det ind i mellem er muligt for Aiko at løbe lidt løs.

Mennesket ved havet, eller som vi kalder dem her i byen – De hvide mænd, i lyset af solnedgangen

Påskelørdag gik vi en skøn, skøn aftentur ude ved Sædding strand og De hvide mænd. Vi satte os lidt og så den flotte solnedgang og nød udsigten over vandet og ind mod Esbjerg havn.

Smuk solnedgang

Udsigten ind mod Esbjerg havn i aftenlyset

Coronahår så det gør noget 😀

Påsken bød også på en hyggelig påskebrunch sammen med Jannie og hendes familie. Før Aiko flyttede ind hos os havde vi altid besøg af Påskeharen, som gemte påskeæg i haven, det har vi ikke længere. “Påskeharen tør nemlig ikke komme her længere, nu hvor der bor en hund på matriklen”. (læs: vi gemmer ikke længere chokolade i haven, da det er giftigt for hunde, så det kan få fatale følger hvis vi skulle glemme et stykke derude).

I stedet for får pigerne små påskeæg ved bordet, når de kommer til påskebrunch. Varm leverpostej, tarteletter og scrambled eggs hører sig til, hvis man spørger familien.

Traditionen tro slutter vi af med pandekaqger, – her i huset er det B. som er pandekagemesteren. Han har en vis rutine i at bage stakkevis af dem til en hel Fritids- og Ungdomsklub, så en portion til påskebordet regner han ikke for noget.

Og gu’hjælpe’me om ikke også vi fik sne 2. påskedag! Det udnyttede vi til en dejlig travetur i Sanatorieskoven. Selvom vi elsker sne her i huset behøver der ikke komme mere før det igen er vinter.

Og det var så den Påske.

Bryllupsdag

B. og jeg havde bryllupsdag den 8. april – 33 år for at det ikke skal være løwn. Det er normalt ikke noget vi gør så meget ud af, men i disse tider skal man jo fejre, hvad fejres kan.

Lækker, lækker rugbrødslagkage – Guldbagerens den bedste

På vejen hjem fra vores daglige møde med hundevennerne købte vi en rugbrødslagkage hos Guldbageren, så vi havde lidt til kaffen når et par gode venner ville kigge forbi.

Til aften havde vi bestilt en menu med oksefilet og ben hos Flammen i Esbjerg. Det var både fordi det skulle være nemt og fordi vi ville prøvesmage om det var så godt, at vi kunne servere det til en fødselsdag senere på måneden. Maden var virkelig god, stegen var saftig og fuldstændig mør, og der var godt med kød på benene. Det hele var godkendt til fødselsdagsmiddagen, – så var det på plads.

Golden retriever træf

Nu må vi igen være så mange samlet, at det kan svare sig at afholde golden retrievertræf.

Jeg havde derfor arrangeret et træf hvor 14 lækre golden-basser og deres mennesker mødte op. Det var tydeligt at det var længe siden hundene havde set hinanden. Dem der var hvalpe sidste gang, var blevet teenagere eller helt voksne hunde. Hierakiet skulle lige på plads, før de kunne finde ud af at lege og hygge sig med hinanden. Derefter moslede og hygge-bøvlede de med hinanden, præcis som de plejede før vores pause.

Noget af alt det andet

Jeg fik min første Corona test, som jo er nødvendig før et frisørbesøg. Vi passer virkelig godt på os selv, og det gør dem vi har omgang med også. Derfor har vi ikke fundet det nødvendigt at blive testet før.

Testen var selvfølgelig negativ, så endelig kunne jeg blive klippet og farvet igen. Det er virkelig utroligt så meget et besøg hos frisøren kan gøre for ens velvære.

Det blev også til endnu en tur i Marbæk plantage. Denne gang gik vi ad en anden rute, som endte i et vådområde, som vi opgav at komme igennem. Det passede ikke den 4-benede vandhund særlig godt, men hans mennesker gad ikke blive våde, så vi måtte vende om.

Vores fjollehoved

Ja undskyld for min hundespam i dette indlæg, men Aiko har virkelig været et kæmpe fjollehoved på det sidste, og jeg synes I skal se hvor skør han kan være.

Dejligt at sove i arm med en god ven

Så smuk – synes vi i hvert fald selv – kan han også være

Og så lige til sidst

DAGENS SMIL

April startede med Påskehygge og slutter med St.Bededagshygge med varme hveder. Det er en tradition vi holder fast ved i vores familie.

Fødselsdagen som jeg fortalte om før og et par andre ting, der er sket i april, fortæller jeg om i de næste indlæg. Tak for din tålmodighed, hvis du har læst med så langt. Det var alt for nu, men jeg vender snart tilbage med mere April-stuff, so stay tuned.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Birgitte B
  maj 6, 2021 at 2:47 pm

  Sikke en dejlig april – og hold da op en kæmpe stak pandekager… Det må tage lidt tid med sådan et bjerg. Og en skøn og dejlig hund I har. Den er et virkelig flot eksemplar. Kh. Birgitte

  • Reply
   Kirsten
   maj 11, 2021 at 1:11 pm

   Tusind tak søde.
   Ja, det er en kæmpe stak pandekager, men det er ikke mange pandekager, når B. er vant til at lave til lige godt 50 børn, som sagtens kan spise nogle stykker. Han har 3 pander kørende på samme tid, så en lille time gør meget ved det – HA-HA.

   Vi synes jo også selv, at Aiko er en super lækker – og mega fjollet – fyr. Det vigtigste er, at han har et fantastisk godt sind 😀

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply