Familie Livsstil Personligt

Skal man fejre sin fødselsdag?

Fødselsdag

I dag har B. fødselsdag. Det har han i hvert fald ifølge sin dåbsattest, men det er nu ikke noget vi mærker særlig meget til her i familien. Ud over lagkage til kaffen, for vi er jo svært glade for kage her i huset, så ønsker han ikke at blive fejret. Ingen gæster, gaver eller anden festivitas.

Sådan har det været siden han var barn. Hans familie flyttede til storbyen, fra en lille landsby, hvor sammenholdet og kammeratskabet var godt. Han havnede i den værst tænkelige klasse, men en god måde til at lære sine nye klassekammerater at kende på, var jo at invitere dem til fødselsdag. Det gik bare slet ikke godt, det endte med, at de inviterede drenge sloges og smed rundt med maden, ødelagde hans fødselsdagsgaver og andre ting i hjemmet. Året efter gentog scenariet sig, og de dårlige oplevelser fik ham til at træffe en beslutning en gang for alle om, at han aldrig nogen sinde ville holde sin fødselsdag igen. – Og det har han holdt fast i siden.

Det har været en svær kamel at sluge for hans forældre, som jo selvfølgelig gerne ville give ham en dejlig fødselsdag, men der var ikke noget at gøre, han takkede nej, og sådan blev det.

Jeg havde håbet, at jeg kunne få ham til at ændre syn på sin fødselsdag, men det skulle vise sig at være en umulig opgave. – Og ved I hvad, det er sq også i orden, jeg respekterer selvfølgelig hans beslutning. Jeg skal dog være ærlig, – det ville da være så hyggeligt at samle familien sådan en dag, men det gør vi så bare en anden dag i stedet for.

Det er som sagt hans fødselsdag i dag, og jeg har fået lov til at lave en lækker lagkage til ham, og så er alle glade. Men jeg vil nu alligevel tillade mig at sige TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN, SKAT ♥

PS: Han er helt indforstået med indlægget her 😀

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Catarina
  juni 4, 2020 at 3:33 pm

  Jeg synes det er helt ok ikke at blive fejret. Jeg havde selv en del år, hvor jeg ikke havde lyst , godt nok af andre årsager, men lysten til at have selskab, være midtpunkt og alt det, var ikke noget for mig. Men fra min 50 års fødselsdag, ændrede det sig lidt og nu samler jeg en 10 stykker og det er passende for mig. Tillykke til manden din.

  • Reply
   Kirsten
   juni 4, 2020 at 9:20 pm

   Tak Catarina 🙂
   Det er selvfølgelig op til den enkelte, om man vil fejre et eller andet. Man ved jo ikke, hvad andre har i bagagen, og de fleste accepterer da heldigvis også, hvis man siger fra.

 • Reply
  Karin
  juni 5, 2020 at 6:29 am

  Tanker om markering af fødselsdag. Jeg er enebarn, og har aldrig brudt mig om store kom sammen, hverken som gæst eller den der skal fejres. Jeg har altid nydt de små komsammen. Og foretrækker flere små hyggestunder, hvor jeg kan få talt med alle, være nærværende med alle. Har det bedst med 4 max 6 personer om et bord, bliver vi flere, mister vi nærværet.
  Modsat holder jeg af festivaller og koncerter, dog kun i selskab med en lille gruppe.
  Derfor forstår jeg hvad der rør sig.
  Tillykke med ham der i onsdags.

  • Reply
   Kirsten
   juni 5, 2020 at 2:49 pm

   Mange tak Karin – og tak for at du tog dig tid til at kigge forbi og lægge en kommentar. Jeg er enig i, at man mister nærværet, hvis man bliver for mange, og at små kom-sammen’er er de hyggeligste. Jeg har faktisk min første festival tilgode, men vil gerne til koncerter, – musik er lige til at blive glad af 😀

Leave a Reply