Danmark Sommerhusferie

Rundt på Lolland

Så er vi tilbage fra en uges sommerferie, hvor vi var rundt på Lolland, og lidt på Møn og Falster. Vi havde tit snakket om, at vi ville besøge Sydhavsøerne, og i år skulle det så være. I januar bookede vi derfor et dejligt sommerhus på Bogø. Hverken B. eller jeg havde været på de kanter før, så vi havde begge to nogle ting vi gerne ville se. Vi bestemte os for, at den første lange tur vi ville tage på, skulle være en rute rundt på Lolland. På grundt af varmen valgte vi at stå op før en vis mand fik sko på, og komme afsted.

Dodekalitten

Vores første stop var ved Dodekalitten, som ligger oppe i den nordøstlige del af Lolland. Dodekalitten er et meget specielt sted med de 12 høje granitfigurer, der står i en 40 meter stor rundkreds. I døgnets lyse timer spilles der noget musik, der får stemningen til at virke lidt mystisk. Det er en temmelig lang historie, at fortælle om stedet og hvordan det er blevet til, så hvis I gerne vil læse mere om Dodekalittenm finder I meget mere på hjemmesiden her.

Dodekalitten bliver besøgt af rigtig mange mennesker, men vi var så heldige at have stedet fuldstændig for os selv, da vi var der så tidligt på dagen. Alt i alt er det et specielt sted, som jeg helt sikkert synes er værd at besøge, hvis I kommer på de kanter. Herefter gik turen videre ned til

Lupinmarken ved Landet

Lupinmarken var et af de steder, som jeg havde ønsket, vi skulle besøge. Jeg havde set så mange flotte billeder af marken, at jeg havde lyst til at se den med egne øjne, og imponerende er den jo med alle de flotte farver. Det var stadig tidligt på dagen, så her var vi også heldige. Ud over os var der nemlig kun et par damer, der sad og drak kaffe i vejkanten.

Lupiner i lange baner

Frie Vilje

Nu tænker du måske; Hvad er Frie Vilje? Det er en af Thomas Dambos store trolde. Som jeg fortalte HER, så har vi bestemt os for at besøge de trolde, der er i nærheden af, hvor vi er i anden anledning.

Frie Vilje befinder sig i Maribo på Lolland, så vi kørte selvfølgelig forbi og hilste på hende. På et tidspunkt får hun sit eget indlæg her på bloggen, so stay tuned.

Kaffetid

Det er ikke fordi det ligefrem vrimler med caféer og restauranter, der har åbent til frokost, i Maribo. Vi fandt dog Café Vin & Brød på Torvet, hvor vi kunne sidde udenfor i skyggen.

Vi ville have spist frokost, men en meget fortravlet ansat og jeg talte totalt forbi hinanden, og det endte med at de serverede en jordbærtærte og en romkugle til hver af os. Det havde jo ikke så meget at gøre med en lækker kartoffelmad med bacon og et stykke med roastbeef at gøre, men vi nænnede ikke at sige noget. Der var drøntravlt og det var tydeligt at se, at det var en ansat, der var ret ny i job, så vi tog det som en oplevelse. Både kagerne og kaffen var helt i top, men som sagt var det jo ikke ligefrem smørrebrød *smiler*

Frejlev skov

Dagens sidste stop var Frejlev skov, som ligger i den sydøstlige del af Lolland. B. er meget interesseret i oldtidsminder med stendysser, gravhøje og jættestuer osv. Derfor foreslog han, at vi besøgte skoven.


Det er nu ikke fordi det siger mig så meget, men selvfølgelig kørte vi ned til Frejlev skov. Vi gik en lang tur og fandt da også nogle af oldtidsminderne. Mange af dem var fuldstændig tilgroede, så man kun kunne se informationsskiltene. Heldigvis var Kong Grøns Høj, Sidenius Jættestue og Store Guldhøj Jættestue nogenlunde frilagte, så han var vældig tilfreds med de steder han fik set, og det er jo det vigtigste.

Herefter gik turen hjem til sommerhuset, for sulten var begyndt at melde sig ovenpå den usunde “frokost”. Vi havde nem mad med hjemmefra, jeg havde nemlig taget 3 retter fra Sundtakeaway med på ferien. Det var helt perfekt, så der ikke skulle bruges krudt på at lave med de 3 af dagene i ferien. Jeg er brandambassadør for Sundtakeaway, så jeg vil fortælle meget mere om konceptet i et selvstændigt indlæg, hvor du også kan få min personlige rabatkode.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply