Mini-krydstogt Rejser Rusland Skt. Petersborg

Peter-Paul Katedralen i Skt. Petersborg

Efter frokosten på restaurant Stroganoff var det tid til en sejltur på floderne, der løber gennem Skt. Petersborg. Planen var at vi bl.a. skulle sejle rundt om Hareøen, hvor Peter-Paul fæstningen ligger. Hareøen ligger i Neva floden. Her skulle vi gå fra borde og se fæstningen og Peter-Paul katedralen, – alt sammen noget vi havde glædet os meget til. Af en eller anden grund har vejret det med at drille, når vi er ude at rejse, så sejlturen blev en skuffelse. Vi havde håbet, at vi kunne sidde udenfor, så vi kunne tage nogle gode billeder. Desværre regnede det så meget, at det ikke var muligt. Regn på vinduerne og dug indvendigt gør, at vores billeder fra turen ud til Peter-Paul katedralen ikke er af en standard jeg vil vise her på bloggen. Det er ærgerligt, men dem må I altså undvære. Det skal lige understreges, at der er slet ikke noget i vejen med sejlturen, som sådan.

Peter-Paul fæstningen

Vi gik fra borde og gik op mod indgangen til Peter-Paul fæstningen. Fæstningen blev bygget mellem 1703 og 1733. Dengang var hovedformålet at fæstningen skulle beskytte mod et potentielt angreb fra den svenske flåde under Den Store Nordiske krig. I dag bliver de mange bygninger brugt til forskellige museer, konferencer, udstillinger, koncerter osv. Midt i fæstningen ligger Peter-Paul katedralen.

Peter-Paul katedralen

Det sylespidse 122,5 meter høje tårn kan ses fra store dele af Skt. Petersborg, og med det spidse tårn ligner Peter-Paul katedralen ikke de øvrige kirker i byen. Hvis man tager i betragtning, at katedralen er de russiske zares gravkirke, er den faktisk forbavsende lille. Stort set alle de russiske zarer og zarinaer er begravet i katedralen. De er begravet under gulvet og der er så bygget sarkofager ovenpå, hvor de ligger.

Midt i hovedskibet har Zar Alexander III i 112 år ligget og ventet på sin hustru, Zarina Maria Fjordorovna. Vi kender hende bedre som kejserinde Dagmar (datter af kong Christian 9.). Hun var den eneste af zarfamiliens hovedpersoner, der ikke blev myrdet efter revolutionen i 1917. Kejserinde Dagmar flyttede tilbage til Danmark i 1919, hvor hun boede til sin død i 1928. Inden hun døde fortalte hun, at hun ønskede at blive begravet i Rusland, når forholdene tillod det.

Ved en ceremoni den 28. september 2006, som blev overværet af vores kronprinspar, blev kejserinde Dagmar genbegravet ved siden af sin mand efter at have hvilet i Roskilde Domkirke i 78 år.

Den smukkeste katedral vi så i Skt. Petersborg

Peter-Paul katedralen er ganske enkelt den smukkeste katedral vi så på vores lille rundrejse. Den var så fin, lys og venlig med de lysegrønne og creme farver, og alt guldet, der skinnede så meget, at det næsten gjorde billederne overbelyste.

Mini-koncert

Vores rundvisning i Peter-Paul katedralen sluttede med en lille mini-koncert af 4 mandlige korsangere fra Operaen i Skt. Petersborg. Vi blev vist ind i et lille-bitte rum ved siden af kirken. De 4 sangere stod klar på en afsats bagerst i rummet, som var så lille, at der ikke var plads til stole. Der var utrolig højt til loftet og en fantastisk god akustik. Jeg er egentlig slet ikke til kirkemusik udført af mandskor, men jeg overgav mig totalt. De sang så smukt, at man fik gåsehud over hele kroppen og ikke et øje var tørt. Det lyder helt kliché-agtigt, men sådan var det bare.
Der måtte desværre ikke tages billeder under koncerten.

Herefter måtte vi igen ud i regnvejret. Vi blev hentet af vores bus, som kørte os til hotellet, hvor vi fik os installeret. Dagen sluttede med en dejlig middag og hygge på hotellet.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply