Coronavirus På farten Påskeferie Stort og småt

Påskeferien der røg sig en tur

Påskeferien der blev aflyst

Fra i morgen kl. 12 lukker Danmark sine grænser. Det er et drastisk, men nødvendigt tiltag, og selv om det får konsekvenser for os, har Statsministeren og Regeringen min fulde opbakning.

Jeg havde egentlig bestemt mig for, at Kimics Dagbog skulle være Corona-frit område, men sådan bliver det alligevel ikke helt. Det er nemlig – som alle ved – næsten ikke til at følge med i alt det, der sker i forhold til denne virus. Danmark er på det nærmeste lukket ned, og der er slet ingen tvivl om, at situationen skal tages alvorlig.

Jeg har haft det virkelig stramt med alle de egoistiske og uvidende “Kloge Åger”, der gennem de seneste uger har joket med situationen, og nedgjort dem, der oprigtigt er bekymrede enten for sig selv eller nogle af deres kære. Flere har gjort sig selv til “eksperter”, nogle tror sågar, at de er klogere på Corona’en end Søren Brostrøm og Mette Frederiksen. Politisk kan man være enig eller uenig med hende, men hun gør det sq godt. De gør det godt – de to – de er troværdige og forklarer tingene så man kan forstå, hvad de siger.

Jeg har også haft det stramt med alle de egoister, der forleden drønede ud for at hamstre madvarer, toiletpapir osv. Rolig nu – der er mad nok til alle.

Det er så vigtigt, at vi hjælper hinanden, passer på hinanden, deles om tingene og frem for alt står sammen, når krisen kradser?

Påskeferien der røg sig en tur

I dag kom det frem, at Danmark lukker sine grænser frem til den 13. april 2020, dvs. til og med Påsken. Jeg har længe haft en fornemmelse af, at vores påskeferie til Dresden og Saksisk Schweiz ville ryge i vasken, men nu er det sikkert og vist. Vi kommer ikke afsted.

Vi har da snakket en del om, at det ikke ville være fedt at strande eller blive sat i karantæne på et hotelværelse i Dresden. – Og hvad skulle der ske med Aiko, når Claus skulle hjem og på arbejde igen?

Som tingene ser ud lige nu, har jeg det faktisk rigtig fint med, at vi ikke kommer afsted. Dresden løber jo ingen steder.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  OnTrip.dk
  marts 15, 2020 at 4:14 pm

  Vise ord, Kirsten. Man bliver da helt flov over hvordan nogle danskere takler situationen.
  Det er surt med aflyste rejser men som du skriver stederne ligger der stadig bagefter. Nu skal vi ride krisen over og minimere dødsfaldene. Godt brøl!

  /Annette

  • Reply
   Kirsten
   marts 17, 2020 at 4:13 pm

   Ja, det var pinligt som nogle danskere opførte sig i butikkerne, men mon ikke de efterhånden har fundet ud af, at der ikke var grund til at hamstre sådan. Nu synes jeg næsten der er meget værre, at folk går på café, ud og spise osv. på trods af alverdens advarsler om at lade være.
   Mht. rejsen er det ærgerligt, men vi trykker på Pyt-knappen – der kunne heldigvis ske værre ting her i livet 😀
   Tak fordi du kiggede forbi 🙂

 • Reply
  Birgitte B
  marts 15, 2020 at 6:19 pm

  Præcis. Verden løber jo ingen vegne. Selv om det er ærgerligt. Kh. Birgitte

  • Reply
   Kirsten
   marts 17, 2020 at 10:33 pm

   Det er nemlig ærgerligt, men når jeg tænker på sikkerheden, vil jeg helt sikkert helst være hjemme, så vi har det godt med det. Så kan vi se frem til en tur derned en anden god gang 😀

   Kh.
   Kirsten

 • Reply
  Venterpaavinblog
  marts 17, 2020 at 10:20 pm

  Ej heller, gør Malaga – jeg har det sgu også cool med at sløjfe ferien dertil i maj 😀 Det er slet ikke risikoen værd, og ville ikke nyde det overhovedet. Så skidt pyt – Costa del sol, er der også næste år 🙂

  • Reply
   Kirsten
   marts 17, 2020 at 10:38 pm

   Ejjj, skulle I have været til Malaga, – det gad jeg også godt. Jeg var der som barn sammen med mine forældre, jeg husker det som en flot by. Enig, det er nemlig ikke risikoen værd at rejse i den kommende tid, – så heller have sådan en tur at se frem til en anden gang.

 • Reply
  Aargang73
  marts 20, 2020 at 8:48 pm

  Jeg havde egentlig også tænkt at være corona-fri på de sociale medier, men det er lidt svært at lade som ingenting… Vi blev snydt på vores tur (hjem) til Sverige og det er selvfølgelig øv, men samtidig synes jeg det var skønt, at selv slippe for at tage beslutningen. Mine forældre er +70 og vi snakkede da noget frem og tilbage om hvad vi skulle i sidste uge. Jeg er siden, blevet meget klogere, og nu er rejsen til Sverige no-go! Den har vi til gode – Stockholm er nu heller ikke så tosset i juli måned.

  • Reply
   Kirsten
   marts 21, 2020 at 11:38 pm

   Det er faktisk sværere at holde de sociale medier helt fri for Corona’en, end jeg regnede med fra starten. Det var faktisk også en lettelse for os, at vi ikke selv skulle tage beslutningen om at blive hjemme i påsken. Nu er situationen som den er, og det kan vi ikke gøre noget ved, selvom det da er ærgerligt, specielt at du ikke kan besøge dine forældre. Vi må håbe, at tingene har normaliseret sig, så du kan komme hjem til sommer. Jeg er helt enig i, at Stockholm er skøn (også) i juli, og så er det heldigvis altid dejligt at have noget godt at se frem til.
   Vores tur til Tyskland er udsat på ubestemt tid, for vi skal have det til at gå op med, at vores søn har mulighed for at passe Aiko, men det har vi det rigtig godt med, for lige nu er det mest trygt at være hjemme.
   Tak fordi du fandt vej hertil.

Leave a Reply