Mikroeventyr På farten På tur med den gamle Fjällräv

Med 8 kilometer i benene

I lørdags benyttede vi os af det lækre frostklare vejr,  og kørte en tur til Marbæk plantage. Det er et stort dejligt område med både skov og strand, bare 15 km fra hvor vi bor. Vi går tit en tur ved stranden derude, men denne gang besluttede vi os for en travetur i skoven i stedet for.

Vejret var helt fantastisk, det frøs et par grader, det var vindstille og solen skinnede, så det kunne ikke blive bedre. Vi fulgte en af de afmærkede ruter uden at have nogen som helst idé om, hvor lang ruten var.  På et tidspunkt snakkede vi om, om vi mon var havnet på 10 km ruten, for vi gik og gik.

Da vi kom til en lille frosset sø, hvor der var en bænk, satte vi os og nød det fine vejr. Det ville have været et helt perfekt sted at sidde og nyde en dejlig kop kaffe. Tanken om at tage kaffe med havde ikke en gang strejfet os denne gang. – Det er ellers noget vi tit gør, når vi tager på tur, så det må vi huske næste gang.

Ruten gik helt ud til, hvor Varde å løber ud i Ho bugt

På glatis

Vi nød turen i den afvekslende natur, og det var faktisk en overraskelse, at der var så mange små søer og vådområder i den ende af plantagen. Der var virkelig mange mennesker, der havde fået samme idé som os, hvilket jeg godt kan forstå i det smukke vejr. Det er tydeligt at se, at Coronaen har fået folk ud i naturen, og frisk luft og motion er jo sundt og godt. Skovturen er bare ikke helt den samme, når der nærmest er folkevandring rundt på stierne. Så meget desto mere nød vi det, når vi fandt de små steder, hvor vi kunne nyde stilheden.

Tilbage ved bilen kunne jeg se på skridttælleren, at vi havde gået godt og vel 8 km. Det er altså en lang tur for os med diverse skavanker HA-HA.

Vi syntes vi fortjente en belønning

På vejen tilbage til Esbjerg blev vi enige om, at vi havde fortjent en belønning for vores strabadser. Derfor kørte vi ind til Gelato di Natura og købte nogle af deres lækre fyldt donuts. Det skulle gøre godt med noget lækkert til en god kop kaffe, når vi kom hjem.

Derefter var det tid til at smække benene op og slappe af efter en virkelig dejlig tur i Marbæk plantage.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Birgitte B
  januar 21, 2021 at 11:33 am

  Sikke en dejlig belønning for en god gå-tur. Jeg elsker, når det IKKE regner… eller blæser alt for meget. Så kan turene være rigtig lange her 🙂

  • Reply
   Kirsten
   januar 21, 2021 at 11:19 pm

   Sådan nogle ture er helt klart også dejligst når det ikke regner, men jeg synes næsten det værste ved regnvejr er tanken om at man skal ud. Når først jeg har fået regntøjet på og er kommet afsted synes jeg egentlig det er okay. Mht. blæsevejr tror jeg du skal være glad for at du ikke bor her ovre vestpå HA-HA, for her blæser det stort set hver dag året rundt. Vi var heldige at ramme en af de få vindstille dage, og hold da op hvor vi nød det.

   Jeg siger dig de donuts var lækre. Jeg fik en med æble og bl.a. et lille stykke æbletærte som pynt, uha den var go’.

   Tak for besøget.

   Kh.
   Kirsten

 • Reply
  VenterPaaVinBlog
  februar 1, 2021 at 10:41 am

  Både natur og kager ser skønt ud – 8 kilometer er heller ikke så lidt, må man sige 😀

  • Reply
   Kirsten
   februar 2, 2021 at 11:10 pm

   Tak. Begge dele var rigtig dejlige. HA-HA 8 km var noget længere end jeg plejer at gå, måske jeg skal se at komme mere i træning 😀

 • Reply
  Catrina
  februar 13, 2021 at 11:21 am

  Wauv det var da slet ikke ringe med sådan en lang gåtur i de dejlige omgivelser og belønningen….ja den er da ikke mindre en uforskammet lækker

  • Reply
   Kirsten
   februar 14, 2021 at 10:53 pm

   Ja, 8 km er langt for os, specielt set i lyset af den arbejdsskade B. fik for et par år siden, men så holder vi bare nogle pauser, så går det.

   De donuts var helt sikkert uforskammet lækre med det gode fyld, der var i. Godt vi ikke sætter tænderne i sådan nogen hver dag, så ville vi snart kunne trille afsted ha-ha.

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply