Rejser Roadtrip Nordkap Sverige

Hvad kan man nå på 5 timer i Stockholm?

Hvad kan man nå på 5 timer i Stockholm? Ærlig talt – ikke ret meget, ud over at ærgre sig lidt over en hulans masse mennesker, der også havde fået den gode idé at besøge Sveriges smukke hovedstad.

Kender I den der følelse, at man egentlig bare går og venter, fordi der er noget man skal nå? Sådan havde vi det, – vi skulle nemlig nå færgen til Åbo/Turku i Finland.

Vagtskiftet ved Stockholms slot

Den korte tid skulle bruges så godt som muligt, så vi bestemte os for at se vagtskiftet ved Stockholms slot. Det fik vi nemlig ikke med sidst vi var i byen. Vi kom i god tid, så vi kunne få en nogenlunde god plads til at tage billeder. Hele seancen tager ca. 40 minutter og vagtskiftet ledsages af et militærorkester og en gang imellem af vagter til hest.

Den høje soldat, der står lidt foran de andre, er en form for befalingsmand, jeg vil skyde på han er godt 2 meter høj og lidt stor af statur. Jeg ved godt, at jeg ikke er helt “pæn” nu, men han var faktisk lidt sjov at høre på.  Forestil jer, at der ud af denne temmelig stor mands mund, kommer en høj, pibende stemme, når han afgav sine kommandoer. Det udløste en del fnisen i geledderne til publikums store fornøjelse.

Herefter var det militærorkestrets tur til at tage over. Umiddelbart tænkte jeg at vi skulle høre helt ordinær militærmusik, men NÆH NEJ! Det var en blanding af kendte svenske sange, bl.a. skrevet af Björn Afzelius, pop og musicalmusik. Jeg er mest til god gedigen rock og pop, så jeg havde virkelig ikke forestillet mig, at et militærorkester kunne imponere mig, men det lykkedes, for hold da op, hvor var det godt. Da de sluttede af med at spille Anthem fra Chess på så blød og fin en måde, var der ikke et øje tørt.

Alt i alt var vagtskiftet noget anderledes end vi havde forventet, og vi fik en god oplevelse ud af det.

Vi kiggede lige lidt på det imponerende slot ude fra slotspladsen, før vi gik om i området omkring Stortorget.

Som det ses var der virkelig mange mennesker i gaderne og på Stortorget, så vi blev hurtigt enige om at køre ud på Djurgården, hvor der var noget mere luft.

Djurgården

Vi fordrev de sidste timer i Stockholm med at slentre rundt og drikke kaffe i det dejlig område. I får lige et par billeder.

Den gamle kirkegård

Vi ville rigtig gerne have været ind og se Skansen, men det kræver mere tid end vi havde til rådighed. Vi ville også rigtig gerne have været ind og se ABBA museet, det nåede vi heller ikke. Som sagt var besøget på Djurgården for at få tiden til at gå, men vi var nu glade for at vi valgte at køre derud, hvor der slet ikke var så mange mennesker.

På gensyn Stockholm

Vi er bestemt ikke færdige med Stockholm, men vi skulle jo som sagt nå en færge mod Finland. Der er ingen tvivl om, at vi på et tidspunkt sætter en forlænget weekend af – uden for sæsonen – til at udforske byen.

Udsejlingen gennem den smukke skærgård

Solnedgang over skærgården

På gensyn Stockholm – forude venter Finland.

Du kan læse mere fra vores roadtrip HER.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply