Blokhus Nordjylland På farten Sommerhusferie

Fosdalen, Museum for Papirkunst og Blokhus strand

Blokhus
Blokhus

Blokhus

Fosdalen ligger kun få kilometer fra sommerhuset, det skulle efter sigende være et rigtig dejligt område, så vi skulle selvfølgelig en tur derhen. Da vi havde parkeret bilen, kom der et par skovarbejdere hen og spurgte om vi var på vej ind i dalen. Ja, det var vi jo, hvortil de svarede at så ville de anbefale at vi tog den røde rute. Ellers kommer I til at se sådan her ud, sagde den ene, og viste os hvor mudret han var op af benene. Der er virkelig smattet rundt på ruterne, og vi er ved at lægge gangbroer ud, så folk kan gå tørskoede rundt. Så var den sag afgjort, – vi tog den røde rute.

På den første del af ruten gik det meget opad, og kondien er åbenbart ikke hvad den har været, for der var behov for at standse og puste ud  😀

Kom nuuu, -hvor bliver I af?

Jagten på flåterne

Da vi var tilbage ved parkeringspladsen ved Fosdalen, kiggede vi Aiko efter for flåter – eller tæger, som vi kalder dem, der hvor vi kommer fra. Det var helt vildt, hvor mange vi fandt på ham. Da vi nåede til 40 stk. holdt vi op med at tælle. De havde ikke sat sig fast, men kravlede rundt i pelsen. De er jo nogle ulækre sataner (undskyld mit franske), som vi helst ikke vil have med hjem.

Museet for Papirkunst

I Blokhus ligger Museet for Papirkunst, som er bedst kendt for de mest fantastiske papirklip.. Jeg er jo ret glad for at nørde med papir, så museet var en af de ganske få ting, vi havde planlagt skulle ses på turen herop.

Jeg vil skyde på, at papirklippet her er ca. 2 meter højt

Prøv at forestille jer, at lave papirklip med så fine detaljer og så i de kæmpe store størrelser. Jeg synes det er virkelig imponerende.

Jeg skal være ærlig at sige, at jeg ikke er helt sikker på, om jeg måtte tage billeder af alt på museet. Hvis ikke, så håber jeg ophavsmændene/kvinderne giver lyd fra sig, for så vil de naturligvis blive slettet.

Der var også andet end papirklip på museet. Her er f.eks. nogle flotte blomster lavet af papir

 

Ægte H.C. Andersen

Papirklippet her er et ægte H.C. Andersen papirklip. Det er udlånt af Odense Bys Museer, og bliver kaldt Møllemanden.

Stranden ved Blokhus

Inden vi kørte tilbage til Tranum, var vi lige et lille smut nede på Blokhus strand og se de mange karakteristiske små strandhuse.

Det var lige lidt fra Fosdalen og Blokhus. Hvis du endnu ikke har læst om de andre dage fra vores tur til Tranum, kan du finde dem HER.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  OnTrip.dk
  juni 12, 2020 at 4:47 pm

  Der ser skønt ud i Fosdalen og sikke grøn skoven er. Det er da helt vildt. Haha hunden bliver nok utålmodig men hvis det får op og op skal jeg bestemt også have en pustepause. Jeg vidste ikke at der lå et museum for papirkunst, det ser da spændende ud. Tak for tip.
  En tur til Blokhus skuffer aldrig. Der kom jeg meget som barn og nu fik jeg da lyst til at besøge stedet igen. Tak for inspiration.

  /Annette

  • Reply
   Kirsten
   juni 12, 2020 at 10:42 pm

   Ja, Blokhus er skøn, det var første gang vi var der. Vi snakker faktisk om at tage derop igen til jul, Skulpturparken skulle være virkelig smuk med julebelysningen, der plejer at have, – men nu må vi se.
   Sommerferier ved strand og vand er så dejlige at have med i bagagen. Som du har det med Blokhus, har jeg det med Fanø, hvor vi havde sommerhus da jeg var barn.
   Museet for Papirkunst er bestemt et besøg værd, hvis I kommer på de kanter på et tidspunkt. Selv tak, jeg er kun glad for at kunne give en idé videre.

   /Kirsten

 • Reply
  Catarina
  juni 12, 2020 at 4:49 pm

  Sikke da et dejligt område I er landet i. Skøn naturoplevelse lige i nærheden og et museum, men ufattelige smukke papirklip. Helt vildt at tænke på at der er nogen der har tålmodighed og fingersnilde med en skaks til at lave noget SÅ SMUKT.
  Måske vi engang skal tage på camping i det område. Tak for inspiration Kirsten

  • Reply
   Kirsten
   juni 12, 2020 at 10:38 pm

   Fosdalen er et dejligt område, men jeg tror faktisk Aiko var den, der nød det mest 😀 Vi ville gerne have været ad nogle af de andre ruter gennem dalen. Det siges at de er smukkere, men så må vi jo bare komme igen en anden gang 😀
   Det er virkelig imponerende at nogen kan lave så store og smukke papirklip.
   I skulle tage og hægte vognen på krogen og køre til Nordjylland en gang, der er virkelig dejligt og rigtig meget at se.
   – Og selv tak da, jeg er da kun glad for at kunne give idéen videre.

 • Reply
  Karin
  juni 13, 2020 at 7:43 am

  Kontrasterne Løkken og Blokhus, mon det stadig er lige så udtalt som da jeg var barn/ung. Dengang tilbage i 70′ erne og først 80′ erne. Jeg har med at sammenligne de 2 steder, med Henne og Vejers, som er de steder jeg kom meget som barn/ung. Nok fordi det er muligt at kører på stranden både i Blokhus og Vejers.
  Dejligt at få set det nordvestlige Nordjylland.

  • Reply
   Kirsten
   juni 16, 2020 at 10:32 pm

   De eneste af de steder du nævner, som jeg har besøgt før, er Henne og Vejers. Umiddelbart synes jeg nok Løkken er mere hyggelig end Blokhus. Vejers kender jeg allerbedst, der er jeg også kommet meget som helt ung, hvor vi lå fast med familiens campingvogn derude. Jeg elsker Vejers, det er bare et sted hvor jeg slapper totalt af.

   Det nordvestlige Nordjylland er vi ikke færdige med, så vi vender helt sikkert tilbage.

Leave a Reply