Løkken Nordjylland På farten Sommerhusferie

Rubjerg Knude Fyr og frokost i Løkken

Rubjerg Knude Fyr

I dag sov vi længe og sad længe over morgenkaffen, hvor vi blev enige om at køre op til Rubjerg Knude Fyr. Det er jo næsen et must, at se fyret der blev flyttet, når man er på disse kanter. På grund af vejarbejde kørte vi forkert et par gange, men frem kom vi da.

Det sidste stykke ud til fyret er et kæmpe stort klitareal med den skønneste udsigt over området. Det blæste godt ude ved kysten. Jeg havde heldigvis kun ladet håret lufttørre efter morgenbadet, alt andet ville have været spildt arbejde 😀

Her er så det famøse fyr der, som de fleste ved, blev flyttet 80 meter længere ind i landet pga. kysttilbagerykning.

Jeg er ikke så god til det med højder, så mens B. gik op i fyret, blev jeg nede sammen med Aiko. Han fik taget et par gode billeder ud over kysten, deroppe fra.

Her kan man se skrænten, som fyret ville have været styrtet ned af, hvis det ikke var blevet flyttet i tide. Tidshorisonten var 5 – 10 år, alt efter naturens kræfter. Det er en vild bedrift, at det i november 2019, lykkedes for murermesteren at flytte fyret de mange meter uden at beskadige det.

Hvad synes vi om besøget ved Rubjerg Knude Fyr?

Tja… vi var faktisk lidt skuffede. Vi havde nok forventet at komme til en velholdt og god turistattraktion. Det var det ikke. Fyrtårnet er ikke vedligeholdt og ser ærlig talt noget træt ud, hvis man kan beskrive et fyrtårn sådan.

Området er fyldt med mursten, og der ligger gamle ledninger og bånd og flyder mange steder. Alt sammen er efterladenskaber fra flytningen. Det undrer os, at man ikke får ryddet op, gjort området pænt og evt. får sat et par bænke op, så man kan sidde og nyde den smukke udsigt. Jeg håber det er et spørgsmål om tid, før der bliver gjort noget ved fyret og området, så det fremstår mere velplejet.

Det skal ikke forstås sådan, at det ikke var en god tur derud, særligt Aiko havde en fest i den kæmpe sandkasse. Det der hev oplevelsen op var en flotte udsigt over havet og de omkringliggende landskaber.

Så går turen tilbage til parkeringspladsen

Frokost i Løkken

Vi kørte til Løkken for at finde lidt frokost et sted, hvor Aiko måtte være med. Ved Pandekagehuset kunne vi sidde udenfor og han var hjertelig velkommen.

Vi bestilte madpandekager med kylling og karry samt masser af salat. De var virkelig lækre og betjeningen var super søde.

Vi klemte også lige et par gode dessertpandekager ned til en kop kaffe. Derefter kørte vi kort til Blokhus for at købe et par småting, og videre hjem til sommerhuset i Tranum.

De tidligere indlæg fra vores til herop kan du se HER, hvis du har lyst.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Catarina
  juni 9, 2020 at 3:16 pm

  Da vi var der for nogle pr siden havde vi samme følelse som I nu står med. Ikke det helt stor at komme efter, men så kan man sætte tjektegn ved det og sige “så har vi set det”
  Næjjj hvor ser den frokost lækker uge, jeg sidder og bliver helt lækkersulten.
  Fortsat god ferie.

  • Reply
   Kirsten
   juni 10, 2020 at 7:09 pm

   Nemlig, – “så har vi set det”, det er bare sådan det er 😀
   Det var en let og lækker frokost, men jeg vil ikke sige at pandekagerne ligefrem lagde en god bund, men som sagt smagte de dejligt 😀

   Tak fordi du er så sød til at lægge vejen forbi 😀

 • Reply
  OnTrip.dk
  juni 12, 2020 at 4:50 pm

  ØV det er jeg da ked af at læse. Jeg troede at man ved en så populær attraktion ville sørge for at vedligeholde fyrtårnet og området. Udsigten fejede dog intet og sikke dejligt vejr og billeder er da fantasiske.
  Uhh nu bliver jeg da helt sulten. Sikke en lækker frokost.

  /Annette

  • Reply
   Kirsten
   juni 12, 2020 at 10:33 pm

   Det er så synd, at der ikke bliver nurset noget mere om fyret og omgivelserne, men turisterne kommer alligevel, måske det er derfor. Hvis de nu tog entré for at man kunne komme op i tårnet, kunne pengene jo bruges til noget vedligehold, men det har man altså valgt ikke at gøre.
   Frokosten var virkelig lækker.

   /Kirsten

 • Reply
  Karin
  juni 13, 2020 at 7:33 am

  Jeg har også været forbi Rubjerg Knude fyr, og det var før det blev flyttet, det behøver jeg ikke gentage, der er så meget meget andet spændende, blandt andet Løkken, hvor jeg ikke har været i 20 år, det er tilbage til da mine unge mennesker tog der op i uge 29, og var på “druk”, hvilket blev ændret til Sunny Beach i Bulgarien, da yngstepigen, ja, selv sønnike begyndte at tage på ferie selv. Så jeg har med garanti noget tilgode 🙂

Leave a Reply