Hundesnak

Foredrag om hundesprog

Forleden var jeg til et foredrag  om hundesprog. Foredraget var med hundetræner Karina Rasmussen, og handlede om hvordan vi kommunikerer med vores hunde. Vi var mange, – omkring 250 vil jeg tro. Der var god afstand mellem pladserne og sprit mange steder, og der var krav om at bære mundbind, med mindre man sad ned på sin plads. Det var meldt helt klart ud, at det var vilkårene, så jeg vil mene at det var rimelig sikkert at deltage, uden at blive smittet med Corona, men det vil jo vise sig efter nogle dage!!?!!

Hundesprog – Hund og hvalp i harmoni

Foredraget var som sagt med hundetræner Karina Rasmussen, – hun kalder også sig selv Hundelytter, Adfærdsbehandler og Hundepsykolog. Det skal lige siges, at jeg ikke deltog i foredraget fordi vi har problemer med Aiko, men fordi jeg syntes det lød super spændende. Man kan jo altid blive klogere på, hvordan man kommunikerer med sin 4-benede ven.

Karina gjorde meget ud af, hvorfor hunde reagerer som de gør.

 • hvorfor opstår der nogle gange problemer med vores hunde?
 • Hvad kan vi gøre for at undgå problemer?
 • Hvordan kan vi ændre problemadfærden?

Hvis vi bruger nogle simple teknikker og signaler til hunden på dens eget sprog, kan vi – ifølge hende – få hunden til selv at vælge den gode opførsel.

Foredraget var holdt på en humoristisk og underholdende facon, så jeg synes de par timer det tog, er givet rigtig godt ud. Det er jo op til den enkelte, hvor meget man vil tage til sig, af det hun fortalte, men et par fif eller to tror jeg da vi alle fik med derfra.

Hvis I er hundeinteresserede og Karina Rasmussen holder foredrag i nærheden af, hvor I bor kan det anbefales at spendere et par timer i selskab med hende. – Også selvom I ikke har problemer med jeres hunde, for med et foredrag om hundesprog kan man kan altid blive klogere på, hvordan man kommunikerer med sin hund.

Hun har udgivet et par bøger, hvoraf jeg købte den ene: Hundesprog – Hund og hvalp i harmoni. Jeg har kun nået at skimme den, men jeg glæder mig til at smække benene op, og læse den sammen med en god kop kaffe.

I kan finde Karina’s hjemmeside HER, hvor I også kan bestille hendes bøger.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Catarina
  oktober 3, 2020 at 6:13 am

  Wauu, det lyder virkelig som et super interessant foredrag du har været til og ja, hvis jeg en gang får muligheden så tror jeg da jeg vil se og høre Karina, også selvom jeg ikke har hun, men kun nogle gange passer en

  • Reply
   Kirsten
   oktober 3, 2020 at 10:32 pm

   Foredraget kan i hvert fald anbefales, hvis man er glad for hunde og tit omgås dem.

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply