Danmark Fyn Landal Middelfart Rejser Sommerhusferie

Ferie på Fyn – dag 2

På 2. dagen var vi på tur. Vi havde planlagt et par ting hjemmefra, som vi gerne vi se på vores ferie på Fyn. Ca. kl. 10 kørte vi fra Middelfart og sydpå. Første punkt på dagsordenen var et besøg på Helnæs. Jeg har en bekendt, som altid taler så varmt om halvøen, og nu var vi jo så altså nødt til at køre derned og se, om der er så dejligt, som hun beskriver.

Allerede da vi nærmede os Helnæs kunne vi se, at lyset ændrede sig, det fik et helt andet skær, – lidt ligesom på Skagen. Vi kørte lidt rundt på halvøen, og måtte give min bekendt ret i, at der ER dejligt. Naturen er meget varierende, de små veje snoer sig afsted, og ind i mellem ligger de fineste små bindingsværkhuse. De er jo en af charmerne (kan man sige det?!) ved Sydfyn, og jeg nyder altid synet af de små hyggelige huse.

Til sidst endte vi ude ved Helnæs Fyr. Det var desværre ikke muligt at komme op i fyrtårnet, så vi nøjedes med en lille gåtur i området. Fyret var omgivet af kornmarker og blomster i grøftekanten, og med Lillebælt i baggrunden var det et smukt syn.

Jeg var faktisk overrasket over, at der var så mange turister ude på Helnæs, men jeg tænker at idyllen og roen tiltrækker mange. Selvom der ikke er sååå store afstande på Vestfyn, så tager det lang tid at køre fra A til B pga. de små snørklede veje. Sulten var ved at melde sig, så vi vendte snuden mod fastlandet igen.

Vejen til og fra Helnæs

Kan I huske Polle fra Snave?

På vejen fra Helnæs til Faaborg, kørte vi igennem landsbyen Snave. Vi så godt nok ikke noget til Polle og hans knallert, men jeg syntes han var så sjov, når han drønede rundt på knallerten og lavede tosserier.

Det er nok lidt plat, at tage sådan en selfie, men på trods af ferielooket kunne vi ikke lade være Ha-HA… Der kom selvfølgelig en del biler forbi, mens vi stod der, og det var tydeligt, at folk gloede og tænkte deres. Vi havde det sjovt imens, og det er det vigtigste.

Fynsk æggekage

En af de ting vi havde planlagt hjemmefra var, at vi ville finde et sted og spise fynsk æggekage. Vi endte i Faaborg og var inde på Kompasset ved lystbådehavnen. Jeg gik ind for at spørge, om vi måtte sidde nede i deres udendørsafdeling “Biergarten”, når vi havde Aiko med. Det måtte vi gerne, men vi måtte også gerne sidde indenfor, hvis vi havde lyst til det. Jeg syntes det var nemmest at have ham udenfor, så det gjorde vi. Da tjeneren kom med menukortet, havde han vand og et par guffer med til ham. Det er altså ikke så mange steder man må have hund med indenfor, og hele deres tilgang til gæster, der har deres 4-benede familiemedlem med, er virkelig god.

Vi venter på vores mad

Der blæste en dejlig lun vind, ikke meget, så det var rigtig dejligt at sidde udenfor. I starten var vi de eneste i “Biergarten”, men flere gik forbi udenfor og så måbende på vores æggekage. Man kunne se de snakkede lidt, og flere hold kom ind og satte sig. De fleste bestilet også sådan en krabat. Vi jokede lidt med, at vi burde have haft noget rabat, når vi sådan sad og lokkede andre gæster til HA-HA…

Æggekagen, som iøvrigt smagte forrygende, blev serveret med lunt nybagt brød, sennep og rødbedetern. Men kors i hytten hvor blev vi mætte, for ned skulle det jo….. Faktisk var vi så mætte, at vi sprang aftensmaden over den dag.

Alt i alt var det noget utrolig sødt og venligt personale vi blev betjent af på Kompasset, – det skal de altså have….

Tilbage i Middelfart trængte vi til at god travetur ovenpå al den mad, så vi gik gennem skoven og ned til strand og gik tur langs vandet. Vi havde godt nok snakket om, om den lillebitte færge til Fænø overhovedet sejlede mere.

Der var ikke noget sted man kunne købe billetter eller se en sejlplan, men pludselig kom en bil kørende ind på området ved færgelejet. Føreren steg ud af bilen og lukkede porten ind til færgelejet for natten, kørte ombord på den lille bilfærge, kravlede op i styrehuset, startede motoren og tøffede afsted det lille stykke over Fænøsund. Vi jokede lidt med, at det nok var en selvbetjeningsfærge.

Efter en kop kaffe og lidt vin krøb vi til køjs. Det havde været en dejlig dag.

Hsr du lyst til at læse mere om vores ferie på Fyn, finder du andre indlæg HER.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Karin
  juli 16, 2022 at 5:10 am

  Dejlig dag med mange skønne krydderier.
  Jeg tillader mig lige at gemme dine tips på min bucketliste, for Helnæs er da et sted der skal opleves IRL. Og, Fåborg med.

 • Reply
  Kirsten
  juli 16, 2022 at 9:15 pm

  Hej Karin.

  Du er mere end velkommen til at gemme mine tips på din bucketliste, hvis I på et tidspunkt vælger at udforske området. Hvis I tager til Fåborg, så lov mig I smutter ind på Kompasset og får en fynsk æggekage. Jeg tvivler på I vil fortryde det.

  Kh.
  Kirsten

 • Reply
  Catarina
  juli 26, 2022 at 7:53 am

  Sikke en skøn tur til Helnæs og ja der er nemlig skønt derover. manden og jeg har også været drog da bar kroen stadig aktiv, så der droppede vi ind og fik kaffe og lagkage.
  Skønt I fandt så lækkert et sted at få frokost og skøn betjening samt mad
  Detjlige billeder du har fået skudt Kirsten – Fyn er fin 😉

  • Reply
   Kirsten
   juli 27, 2022 at 8:20 pm

   Ja, der er dejligt på Helnæs, vi har ikke været der før, og overvejer faktisk at leje et sommerhus der på et tidspunkt, men nu må vi se.

   Dejligt du kan lide vores billeder, jeg er faktisk også glad for dem. Det er gode minder at kigge tilbage på senere.

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply