Mikroeventyr På farten På tur med den gamle Fjällräv

Efterårstur til Vejle Ådal – Et Mikroeventyr

Vi har tit snakket om, at vi ville besøge Bindeballe Købmandsgård og Bindeballe station, som ligger lige overfor købmandsgården. Nu har vi sørme fået gjort alvor af det. Mine forældre havde en købmandsforretning, som lå i en del af vores hus, – det hus som jeg iøvrigt også er født i. Derfor har jeg nærmest fået købmandslivet ind med modermælken. Jeg har så mange dejlige minder fra den tid. Måske skriver jeg om nogle af mine dejlige barndomsminder her på bloggen en dag, hvem ved?!

Jeg må indrømme, at jeg nærmest går i selvsving når jeg ser gamle skilte, ølkasser, emballager osv. fra min barndom. For et par år siden besøgte vi Købmandsmuseet på Egeskov Slot. Det var næsten helt pinligt, for jeg gik hele tiden og sagde med høj begejstret stemme… Eijjjj, sådan en kaffemølle, vægt, telefon osv. havde vi i butikken. Eller; prøv lige at se de cigarkasser, osv. For mig personligt var det besøg virkelig en god oplevelse. Bindeballe Købmandsgård skulle være lidt i samme stil, og nu skulle det være.

Vi parkerede ved Bindeballe station og bestemte os for at se den, og gå en lille tur med Aiko, som det første. Stationen er forlængst nedlagt, og det eneste der er tilbage er de gamle stationsbygninger og en gammel forfalden togvogn. I gården bag stationsbygningen er der et par borde/bænkesæt, og det er tilsyneladende ret populært at holde spisepause der. Da vi ankom til stationen holdt et hold pensionister kaffepause i gården, senere så vi en daginstitution og nogle cykelturister, som alle spiste madpakker der. Fedt når sådan nogle steder kan “genbruges”.

Vi gik ad den første del af Bindeballestien, – i starten går man på den de nedlagte jernbaneskinner. Efter nogle hundrede meter går stien desværre over i en almindelig landevej, så vi vendte om og gik tilbage til Købmandsgården.

B. og Aiko gik tur i den hyggelige have, hvor det iøvrigt både er shelters og hytter, som man kan leje, mens jeg udforskede butikken og det lille museum, der hører til. Bagefter gjorde vi det omvendt.

Den hyggelige butik

Købmandens lille kontor

Gårdhaven ved Bindeballe Købmandsgård

Vi købte kaffe og kage i Kaffehuset, som vi nød i skyggen i gårdhaven.

Jeg må være ærlig og sige, at Bindeballe Købmandsgård ikke gjorde så stort et indtryk på mig, som Købmandsmuseet på Egeskov Slot. De to steder kan jo nok heller ikke helt sammenlignes, men nu har vi været der.

Vi kom tilfældigt forbi

Turen gik videre, og pludselig så vi et skilt, som viste af mod Egtvedpigens grav. Den måtte vi selvfølgelig lige tjekke ud, så vi drejede fra og fulgte skiltningen.

Gravhøjen

Jeg havde faktisk ikke forventet, at der var SÅ mange andre, der havde fået samme idé. En gravhøj er jo i sig selv ikke det meste spændende udflugtsmål. Måske er det den lille udstilling, der er ved højen og de udgravninger, som stadig pågår i området, der trækker folk til?!

Ravning broen

Inden vi kørte hjemmefra havde vi snakket om, at vi ville se, om vi kunne finde Ravning broen. Ravning broen blev bygget i vikingetiden under Kong Harald Blåtand, omkring år 980. Den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted ca. 10 km syd for Jelling.

Nogle af egetræsstolperne er blevet trukket op og konserveret og kan ses i udstillingen, der findes i den gamle stationsbygning på stedet. Klos op ad det sted hvor Ravning broen stod, kan man nu se en rekonstruktion af brofæstet.

I kan læse lidt mere om broen HER, hvis det skulle have jeres interesse.

Ravning stationsbygning ligner til forveksling stationsbygningen i Bindeballe

Efter besøget ved Ravning broen holdt vi ind på en rasteplads i Egtved for at drikke kaffe. Det viste sig, at rastepladsen samtidig var parkeringspladsen ved Egtved Hundeskov, så hvad var mere passende end at drikke kaffe i hundeskoven, mens Aiko hyggede sig med et par andre hunde.

Efter besøget i hundeskoven, gik turen hjemad mod Esbjerg.

Hvis I har lyst til at læse om vores andre små mikroeventyr, finder I dem HER

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Catrina
  september 27, 2021 at 4:21 pm

  Air en hyggelig tur. der er da vildt meget at se og jeg tror da lige at vi engang må forbi der 😀

  • Reply
   Kirsten
   september 29, 2021 at 10:02 pm

   Vi havde en super hyggelig dag i området ovre ved Vejle. Der meget mere at se derovre, men det må blive en anden gang. Det er også dejligt at have noget tilgode at køre efter.
   For jer der camperer, skulle der ligge en rigtig god plads ovre ved Trele Næs, den tror jeg måske er et godt udgangspunkt for nogle gode udflugter, hvis I en gang gerne vil over på de kanter.

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply