På farten Sommerhusferie Vorupør

Efterårs-getaway #2

Lørdag morgen i Vorupør. Vi stod lidt sent op, og sad længe over morgenkaffen. Herefter blev vi enige om at køre om til Stenbjerg. Jeg ville gerne se om jeg kunne få taget nogle billeder til et par af mine tests. Det kom der desværre ikke så meget godt ud af, ud over en vis underholdningsværdi for de mennesker der var på strandtur, – men det kan jo også noget.

Vi bliver aldrig trætte af at besøge den lille landingsplads. De små hvide huse giver den der helt specielle stemning, som vi holder rigtig meget af. Der er altid en del mennesker ved Stenbjerg landingsplads, men slet ikke nær så crowded som ved Vorupør. Det er så dejligt med roen deromme.

At vi var mega heldige med vejret er jo kun en sidegevinst. Der er kun et par enkelte både, der er ejet af hobbyfiskere, tilbage på landingspladsen. Det er egentlig lidt synd, at der ikke er så meget kystfiskeri tilbage, men hvis I følger med i Gutterne på Kutterne, så forstår man jo godt hvorfor.

Vi havde bestemt, at vi kun ville lave morgenmad selv, og ellers spise ude, eller hente takeaway. Vi havde egentlig tænkt, at vi ville spise på Restaurant Havbadet. Da vi ville reservere bord, fik vi at vide, at de havde et lukket arrangement med Jacob Haugaard. Alle pladser var solgt, så de kunne desværre ikke hjælpe, heller ikke med mad ud af huset. Da jeg var på vej ud af restauranten, løb jeg ind i ham og hans kone. Han hilste venligt og vi fik os en lille sludder. Han er en ganske hyggelig fætter, – ingen fine fornemmelser der. Derfor blev det igen til mad fra Klochs spisested, men det var nu heller ikke så ringe endda. B. valgte Barbecue-ben og jeg fik en Rib-Eye steak med masser af hvidløg og bearnaisesauce. Alt var virkelig lækkert, selvom det måske ser lidt tamt ud. Det er jo ikke så nemt at nurse om retternes udseende, når de skal pakkes ned i en flamingobakke og transporteres.

Det passede lige med at vi kunne nå ned i klitterne og se den smukke solnedgang. På en af udsigtspladserne, helt nede ved klitterne, holdt en tysk autocamper. Udenfor sad et par og drak vin. De havde deres hund med, og den var åbenbart ikke i snor, for da vi gik forbi med Aiko, fór den lige ned og gik løs på ham. Vi fik dem hurtigt skilt ad, og der skete heldigvis ikke noget med ham, men man får jo noget af et chok. – Men solnedgangen var smuk.

Søndag formiddag var vi på Break Café, som ligger lige på den anden side af gaden, og få lidt kaffe. Det er et lidt specielt sted, hvor der kommer mange surfere.

For os er det jo også en fordel, at hunde er velkomne indenfor.

Vi havde jo spist morgenmad, så det var for hyggens skyld vi gik derover, og for at støtte de steder, der holder åbent udenfor sæsonen. Da jeg så menukortet fik jeg lyst til en smoothiebowl og en ingefær-hyldeblomst limonade. B. bestilte en friskbagt bolle med ost og syltede hyben, og en æblejuice. Alt var virkelig lækkert.

Mens vi sad og nød vores kaffe ringede Claus, at han og Maja ville komme ud til os om eftermiddagen, så vi kunne hygge lidt mere sammen inden vi kørte hjem mandag. Jeg foreslog, at vi gik hen til Pandekagehjørnet og fik kaffe og pandekager, for ikke at sidde indenfor i det flotte vejr. Det trak han dog lidt på. Det viste sig, at grunden var, at det stod ned i stænger i Thisted. Da de kom til Vorupør og så hvor flot vejret var, var de dog helt med på en pandekage.

Om aftenen pakkede vi det sammen, vi kunne, så vi var nogenlunde klar til at tjekke ud lige efter morgenkaffen. Mandag formiddag tjekkede vi ud og vendt snuden mod Esbjerg.

Selvom man siger – Ude godt, hjemme bedst, så nød vi dagene i Vorupør i fulde drag. Det er helt klart ikke sidste gang, vi lejer en at de lækre hytter. Som jeg har nævnt før, så har de unge mennesker rigelig plads til at vi kunne bo hos dem. På denne her måde er det mere afslappende, når deres hund ikke er så god sammen med andre hunde.

HER kan I se, hvad vi lavede de første par dage på vores getaway i Vorupør.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply