Houstrup Nytår Sommerhusferie

Nytårsaften på den måde vi bedst kan lide

Her hos os er vi mest til en hyggelig, stille og rolig nytårsaften, bare os to og Aiko. Vi spiser noget god mad, drikker god vin, og åbner selvfølgelig en flaske bobler og lidt andet. Som jeg fortalte i indlægget HER, er Aiko ikke bange for fyrværkeri, men det er vi sikre på han bliver, hvis vi holder nytår her hvor vi bor. Derfor havde vi igen i år lejet et hyggeligt sommerhus, hvor vi holdt nytår. Denne gang var vi Houstrup, tæt på Henne strand.

Gammelgab strand

Vi boede tæt på Gammelgab strand, så allerede efter vores første besøg derude, var vi enige om, at den var helt perfekt til vores daglige strandture. Der var kun få mennesker og stranden er bred og virkelig hundevenlig.

Sjovt nok har vi sjældent godt vejr, når vi holder ferie, men som man siger, så findes der ikke forkert vejr, men forkert påklædning, men det tågede snuskede vejr gør altså ikke noget godt for billedkvaliteten.

Okay, solen tittede dog frem for en kort stund, et par gange.

Blåbjerg Klitplantage

Blåbjerg Klitplantage ligger ikke så langt fra sommerhuset, så vi gik en lang tur der, en af dagene. Ved parkeringspladsen finder man en oversigt over de vandreruter, der er i plantagen. Det er også her man finder trappen op til udsigtspunktet, som faktisk er landets højest beliggende klit 64 meter over havet. Stenen er rejst til minde om Kammerherre Thyge de Thygeson, der fra 1861 til 1899 var leder af klitvæsenet.

Fra klittens top er der udsigt over Blåbjerg Klitplantage og Filsø, men udsigten kunne vi godt glemme, for også denne dag regnede det og var tåget.

På et tidspunkt mødte vi dette skilt, og blev nysgerrige på hvad Skulpturrelikvieskrinet var for noget, så vi fulgte skiltene.

Det skulle vise sig, at Skulpturrelikvieskrinet mest af alt var noget der mindede om en blå telefonboks. Virkelig malplaceret midt i den dejlige plantage, hvis man spørger mig.

Det var svært at se, hvad der gemte sig bag ruden på skrinet, men det minder om en menneskelignende figur med et spyd i hånden. Siderne var udsmykket med moderne kunst.

Godt nytår

Som sagt er vi mest til en stille og rolig nytårsaften. Da klokken nærmede sig 18 sad vi klar med vin i glassene og ventede på Dronningen nytårstale. Derefter sad vi længe over noget god mad og hyggede os.

Lækre nytårskager, købt hos den lokale bager i Nørre Nebel. blev det også til.

Lidt før midnat var vi klar med bobler i glassene, og klar til at sige farvel til det underligste år ever. 2021 starter også underligt, men der er lys forude, det er jeg sikker på.

Hvad fyrværkeri angår, så var der faktisk en del i området, men det var så heldigt, at sommerhuset var omgivet af høje træer hele vejen rundt, så de tog det meste af lyden. Lige i nærheden lå et stort sommerhus, hvor en masse unge mennesker holdt nytårsfest.

Det så ud til at det var gået vildt for sig, men vi havde nu ikke bemærket at der havde været SÅ meget gang i gaden, at postkasserne var sprængt i stykker.  Da vi kom forbi huset, nogle timer senere, havde de ryddet op efter sig, så lidt ansvarlige var de dog trods alt. Jeg må indrømme, at det ikke lige var noget jeg havde forventet i et sommerhusområde, men som sagt mærkede vi ikke så meget til det.

Farvel og tak for denne gang

Det var et lille hyggeligt hus vi havde lejet. Det var flot møbleret og med en del personlige ting, hvilket vi godt kan lide. Vi er ALDRIG før kommet til et sommerhus, der var så rent og lækkert at komme til, og hvor der INTET var at sætte en finger på. Det var virkelig en god oplevelse, – faktisk så god at vi allerede nu har booket huset igen til nytår.

Esehusene i Nymindegab

Da vi havde tjekket ud og skulle hjemad kørte vi en lille omvej for lige at se de 3 små stråtækte esehuse, der ligger i bunden af Ringkøbing fjord, ved Nymindegab.

Hvis du har lyst til at læse mere om de små huse kan du gøre det HER.

Det var lidt om hvordan vi holdt nyt¨år. Jeg håber du også er kommet godt ind i 2021, og skal vi så ikke håbe på, at 2021 bliver et knapt så underligt år som 2020?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Catrina
  januar 9, 2021 at 7:36 am

  Sikke en skøn nytårsaften og tur I der har været på. Lækkert med lidt sol, selvom vejret for det meste af tiden ikke var synderligt godt.
  Festen med de unge i sommerhuset, er sikkert fordi der jo var forsamlingsforbud og de ingen andre steder har at gå hen – vi har jo hørt om at de unge virkelige er opfindsomme på det plan 😀

  • Reply
   Kirsten
   januar 10, 2021 at 12:20 am

   Det var nemlig bare sådan en dejlig uge, helt uden planer og bare total afslapning. Det med festen og forsamlingsforbuddet var også vores tanke, jeg håber bare ikke de har smittet hinanden.

   Kh.
   Kirsten

 • Reply
  Birgitte B
  januar 11, 2021 at 6:47 am

  Det lyder som en dejlig mini-ferie 🙂 og godt nytår. Kh. Birgitte

  • Reply
   Kirsten
   januar 11, 2021 at 2:37 pm

   Mange tak, – også godt nytår til dig og din familie 😀

   Det var det bestemt også, vi har rigtig hygget os og fået slappet af, så det er dejligt.

   Kh.
   Kirsten

 • Reply
  Karin
  januar 13, 2021 at 12:01 pm

  Godt nytår eller siger vi det her den 13. januar 😉

  en fantastisk god ide, at leje et sommerhus sådan en aften, det ved jeg mange gør, og så lige i det område, får mine tanker ledt tilbage til min barn- ungdom, hvor mine forældre var fastlægger på en campingplads der hed Møllers Camping, og lå lige op af en Naturist campingplads, der var knapt 2 km ind til Henne Strand Camping, en dejlig tur over et engareal. Og ja, valgte vi at gå ind gennem skovområdet, var der ikke langt til Henne By Camping.

  For mig der er opvokset tæt på Vesterhavet, så kan jeg mærke og se det du gerne vil have frem i billederne, mit blik fanger det er var tanken.

  • Reply
   Kirsten
   januar 13, 2021 at 10:12 pm

   Også godt nytår til dig og dine kære, – jo, jeg synes sagtens man stadig kan sige det 😀

   Jeg kender godt den følelse, at man føler sig særligt knyttet til et område, når man har været der som fastligger på camping. Sådan har jeg det med Vejers strand, hvor mine forældre havde deres campingvogn stående fast. Jeg kørte tit derud, fra Esbjerg, på min knallert, så jeg kunne komme rundt sammen med de andre unge på pladsen. Det var tider dengang.

   Jeg er glad for at du fornemmer stemningerne fra området ved Henne og Houstrup, det er sådan et dejligt område. Vi er egentlig ikke kommet der så meget, men vi vender glad og gerne tilbage til nytår igen, hvor vi har lejet det samme dejlige sommerhus igen. Det glæder vi os til.

   Mange tak fordi du kiggede forbi 😀

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply