Stort og småt

Noget om falske profiler og kendte mennesker på Instagram

Nogle af de kendte følger mig på Instagram – eller gør de? Kender I dét, at der pludselig er kendte mennesker, der begynder at følge jer på Instagram, og når I så får tjekket deres feed, så finder I ud af, at det er falske profiler? Den slags får jeg mange af.

Nogle af de kendte følgere jeg har fået på det seneste er:

Rufus Gifford, USA’s tidligere ambassadør her i Danmark. Han har fulgt mig ikke mindre end 3 gange det sidste halve års tid.

Dan Rachlin, han behøver vist ikke nogen nærmere præsentation. To gange har han fulgt mig.

Dennis Knudsen dukkede pludselig op sammen med sin lille søn, dog kun en enkelt gang.

Skuespillerne Vin Diesel, Jason Statham og Keanu Reeves har jeg sørme også haft æren af at have blandt mine følgere et par gange.

 

 

Christian Bøving er der måske nogle af jer, der kender. Han var studievært på “Øen – en ny begyndelse” på DR1. Derudover er Christian også læge. Jeg kender ham personligt gennem mit arbejde indenfor sygehusvæsenet, men jeg blev alligevel noget overrasket, da han begyndte at følge mig på Instagram. Sagen er den, at han også har været skibslæge ombord på Dannebrog, hvor der er taget en del af billeder af ham i uniform med masser af dekorationer, nogle af billederne ligger på hans Instagram-feed. Ikke nok med at han er et rigtig dejligt menneske, så er han altså også en rigtig flot fyr, så hans billeder er “guf” for mænd, der laver falske profiler.

Forresten – for at det ikke skal være løwn, så har engelske Prins Harry også fulgt mig et par gange – jow-jow.
Ja, jeg kunne blive ved……

Falske profiler

Stort set hver dag vælter det ind med falske følgere. Alene i dag har jeg slettet 17, hvad jeg anser for at være falske følgere, samt blokeret ikke mindre end 8, der sender mig beskeder.

De er allesammen mænd, der enten er fotograferet sammen med nogle kønne børn, en sød hund eller f.eks. i fuld krigsuniform fra US-army. Mange af billederne er så kunstigt opstillede, så det skal se ud til at de f.eks. er læger, at det lyser langt væk af fake.

Dem der skriver beskeder

Gad vide om der er nogen, der seriøst tror, at Instagram er et datingsite. Jeg har nemlig været ude for at et par mænd decideret har skrevet og “skældt mig ud” fordi jeg ikke har svaret på deres besked, andre har spurgt “Why are you in here if you don’t want to answer my messages?”. Andre gange kan det være en ung knøs, der på profilbilledet ser ud til at være 16 – 18 år, der skriver “Hello beautiful, I love your sweet smile, let’s be friends. Do you want to meet me?”. Nej, det vil jeg da bestemt ikke, og hvad vil sådan en ung knøs mødes med sådan “en gammel hejre”, der bor omme på den anden side af jorden, for? Den slags kan jeg selvfølgelig bare grine af, selvom jeg synes det er pi…irriterende. Det er straks “værre”, når de begynder at spørge til min økonomiske situation, som et par stykker også har gjort.

Det meste af det her er selvfølgelig fake, og som sagt pi…irriterende. Der er godt nok mange mænd derude, der skulle tage at finde sig en anden form for tidsfordriv. Jeg er jo ikke så interessant, at der er 10 – 20 stykker, der ønsker at komme i kontakt med mig hver dag. Faktisk synes jeg det er lidt tragikomisk.

Nu kunne jeg jo selvfølgelig bare lave en lukket profil, men det har jeg ikke lyst til, så hellere leve med alle mine “tilbedere” HA-HA….

Der er sikkert mange af jer, der kender til det her fænomen, så jeg kunne da godt tænke mig at høre jeres erfaringer. Har I nogle gode fif til at begrænse, eller allerhelst stoppe det?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Catarina
  oktober 3, 2020 at 5:59 am

  Uha det kan jeg godt nikke genkendende til. Jeg bloker også alle de der underlige mænd der skriver beskeder, jeg orker det ikke. I starte svarede jeg pænt, men nu blokere jeg bare. Jeg har én kendt som følger mig og det er en ægte profil, men det er også det. Jeg tror ikke det kan stoppes uden at man laver en lukket profil og det har jeg ikke lyst til, da det for mig ikke rigtig giver mening, jeg jeg blokere bare fortsat og med tiden er det blevet mindre og jeg vil tro jeg er nede på et par stykker om dagen nu

  • Reply
   Kirsten
   oktober 3, 2020 at 10:13 pm

   Jeg har nemlig heller lyst til at have en lukket profil, det giver heller ikke mening for mig. Det er voldsomt irriterende at man skal bruge tid på hele tiden at blokere følgere. Jeg har jo også en IG-profil, der følger min rejseblog, det var også galt på den en overgang, det hjalp dog da jeg skiftede profilbilledet ud med billede af en buddah fra da vi var i Thailand. Måske skal jeg bare skifte profilbillede?!

   Kh.
   Kirsten

Leave a Reply