Mikroeventyr På farten På tur med den gamle Fjällräv

Åtte Bjerge – et mikroeventyr

Åtte Bjerge

Det er faktisk først fornylig jeg er stødt på begrebet mikroeventyr. Jeg har sidenhen fundet ud af, at der åbenbart er flere meninger om, hvad et mikroeventyr er.

Nogle mener, at et mikroeventyr er noget med at tage på vandretur med rygsæk, sove i shelters og lave mad over bål osv. Andre mener, at det handler om de små eventyr i hverdagen. Det kan f.eks. være at sove på altanen en varm sommernat, udforske sin egen by, lave en madpakke og spise den i den nærmeste park, lave bål i haven eller lignende.

Når alt kommer til alt handler det om små eventyr, som ikke kræver det helt store, hverken hvad udstyr, tid  eller penge angår.

Vi har valgt at fortolke begrebet mikroeventyr som en dagstur ud i naturen. Gerne med en kande kaffe eller en god frokost undervejs. Er der noget vi ALDRIG kommer til, er det nemlig at tage på decideret vandretur eller sove i shelter. Det er lige et nummer for ukomfortabelt for os. Fornylig var vi på vores første, hvad jeg vil kalde, mikroeventyr. Vi pakkede den lille Fjällräv med en kande kaffe, lidt frugt og nogle muffins samt godt med vand.

Åtte Bjerge

Målet var Åtte Bjerge, der ligger ned til Kongeådalen, tæt på Føvling mellem Esbjerg og Kolding. Området er helt specielt på den egn, med stejle bakker og skrænter. Der er 2 vandreruter; Den  gule rute er ca. 1,2 km og den røde rute er ca. 2,5 km. I området finder man også Flagstangshøjen (58,5 m.o.h.). Derfra er der en god udsigt ud over Kongeådalen, og i klart vejr kan man se Ribe Domkirke.

Det er jo nogle korte ruter, så vi tog os rigtig god tid undervejs.

Vi startede med at gå op på Flaghøjen, hvor man tydeligt kunne se disen i det fjerne. Vejret var ikke klart nok til at vi kunne se  Ribe Domkirke, den dag vi besøgte Åtte Bjerge.

Området er varieret med overdrev, hvor der går en flok køer og græsser, hede, eng, mose og krat. På billederne her over går vi gennem overdrevet.

Kæmpe bregner

Åtte bjerge er især præget af kæmpe bregner, mange af dem er op til et par meter høje. Jeg har virkelig aldrig set så mange og så store bregner på ét sted.

Dejligt område med gode skovstier

Det er et lille, nemt og overskueligt område, hvis man, som os, ikke er så meget for de helt lange vandreture, men gerne vil ud og nyde naturen.

Kaffe ved søen

Ved parkeringspladsen findes et overdækket madpakkeområde og et par bord/bænkesæt udenfor. Der er bålplads samt toilet tæt ved. Det hele ligger ned til en smuk lille sø, så vi sad længe og nød udsigten og hyggede os med vores kaffe.

Vi kunne se, der var mange, der besøgte Åtte bjerge, men kun opholdt sig i området ved søen. Flere af børnene havde net med og fangede haletudser, mens forældrene drak en kop medbragt kaffe. Det er bestemt også noget området egner sig fortrinligt til, men vi er nu glade for, at vi fulgte ruterne rundt, så vi fik set det fine område.

Bonusinfo

  • Åtte bjerge egner sig fint til en lille vandretur med børn og hunde
  • Det er ikke muligt at komme rundt med barnevogn eller kørestol
  • Hunde skal selvfølgelig være i snor

Det er så dejligt at komme ud i naturen og får sig rørt, og få frisk luft. Jeg kan kun opfordre til at slukke for computeren og fjernsynet og komme afsted.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply