Jeg synes altså I skal se min nye kagerulle, eller – ny er måske så meget sagt, jeg fik den i fødselsdagsgave i december. Det er dog først nu den er blevet indviet. I sidste weekend havde jeg nemlig igen arrangeret et golden retriever træf, og hvad ville være mere passende end at bage golden-småkager og tage med til kaffen derude?!
Da pigerne kom ind ad døren på min fødselsdag, var de næsten ikke til at skyde igennem af stolthed over gaven de havde med til mig. De havde bestemt, at jeg skulle have en kagerulle, der kunne lave golden retriever prægninger i den udrullede dej. “Så skal vi lave Aiko-kager, ik’?” spurgte de forventningsfuldt. – Og selvfølgelig skulle vi da det.
Nu bager vi ikke så tit, så kagerullen er som sagt først kommet i brug nu. Det skal lige siges, at det er Bernd der er bagermesteren her i huset, så det er ham, der har bagt småkagerne på billederne.
Kagerullen er lavet af bøgetræ, og er lidt sart at have med at gøre. Første gang man bruger den, anbefales det at den får lov til at suge noget neutral olie. Den må ikke få for meget vand, og skal rengøres med en våd børste, hvilket ikke er den nemmeste sag i verden med alle de krinkelkroge. Efter rengøring skal den igen behandles med olie.
Opskrift
Det var godt vi lavede et par prøvebagninger, før vi skulle have småkagerne med til træffet. Vi valgte først en god småkagedej, som vi kender. Det var ikke nogen god idé, for prægningerne i småkagerne flød fuldstændig ud. 2. forsøg med en anden dej var ikke et hak bedre, heldigvis kom jeg i tanker om, at jeg havde set en opskrift på cookies på firmaets hjemmeside, som burde kunne bruges. Den får I her:
Opskrift på cookies:
230 g smør (gammeldags fast smør)
175 g flormelis
1 æg ( stuetemperatur)
1,5 – 3 tsk vanilje ekstrakt
1 tsk salt
400-450 g kagemel
Vi valgte også at tilsætte en lille smule mandelekstrakt
Rør smør og sukker sammen til det er cremet.
Tilsæt æg og vaniljeekstrakt (evt. lidt mandelekstrakt) og bland godt.
Sigt mel og salt sammen, tilsæt den våde blanding lidt efter lidt indtil det er godt blandet. Rul dejen og skær i ønsket form og brug lidt mel hvis det er nødvendigt.
Sørg for at rulle dejen jævnt, så dit mønster bliver ens på hele fladen.
Bag dine cookies i en forvarmet ovn, på 200 grader varmluft i 7-8 min.
Det færdige resultat
Småkagerne bliver bedst, hvis de ikke bliver bagt for meget, ellers synes jeg de har tendens til at blive hårde i stedet for sprøde. Opskriften er god, og man får den rigtige, dejlige smag af smørbagte småkager.
De vakte stor begejstring hos alle “hundetosserne” (kærligt ment) der var med til Golden retriever træffet, og mange ville selvfølgelig gerne vide, hvor man kunne købe sådan en kagerulle.
Den kan købes hos Bagetid. Prisen er 249,- kr. Normalt har de et rigtig stort udvalg af kageruller med forskellige prægninger med alt lige fra ordsprog til julemotiver, men udvalgte er nok størst i efteråret og omkring juletid.
Opskriften er som sagt også hentet der.
Så er der vist kun tilbage at sige Velbekomme!
4 Comments
Birgitte B
juli 8, 2020 at 7:57 amEj, det er en total sej kagerulle – hvor er de fine, jeres kager 🙂 kh. Birgitte
Kirsten
juli 8, 2020 at 9:56 pmTusind tak, Birgitte 😀
Jeg er også rigtig glad for den kagerulle. Godt købt af pigerne(s mor :-D).
Kh.
Kirsten
Catarina
oktober 3, 2020 at 5:52 amAii hvor er den da bare fin den kagerulle og kagerne er da blevet super flotte. Og jeg er enig med dig, småkager skal ikke bages for længe, de må godt være sprøde, men også lidt bløde 😀
Kirsten
oktober 3, 2020 at 10:06 pmDet der er finten ved småkager med prægninger er, at dejen skal være af en bestemt konsistens, ellers flyder prægningerne ud. Opskriften der virkede for os gjorde kagerne stenhårde, hvis småkagerne blev bagt for hårdt, så det var lige med at finde balancen. Det vigtigste er, at de smagte dejligt, og det gjorde de 😀
Kh.
Kirsten