Mallorca Rejser Spanien

Hyggelige Alcudia

Når man taler om Alcudia er det vigtigt at skelne mellem Port de Alcudia og byen Alcudia. Den hyggelige by ligger ca. 1½ km fra havnen.

En af de smukke byporte i Alcudia

Alt efter hvilken vej man vælger at gå, kommer man enten til en af byportene eller ind bag ved kirken.

Església de Sant Jaume kirken

Jeg synes der er SÅ hyggeligt i Alcudia. Den ligger i gåafstand fra Port de Alcudia, så vi går tit en tur derind og kigger, det bliver vi aldrig trætte af.

Bylivet i Alcudia

Mallorkinske figner i alle afskygninger

Der er hovedsagelig 2 typer butikker i byen. Der er alle turistbutikkerne, der handler med souvenirs og tøj. Derudover er der mange butikker, som sælger gode, lækre lokale specialiteter og typisk spanske varer. Dem elsker jeg at gå og kigge i. Jeg skal altid have nogle bestemte snacks og noget lækker røget spansk paprika med hjem. Man må jo begrænse sig, så den lokale vin må vi drikke dernede *smiler*

Et af de hyggelige torve

Sangria på et af vores stamsteder

Der er steder for en hver smag

En let frokosttallerken

Et lille kig op på rådhustårnet fra et af restaurationstorvene

De mange caféer og restauranter har noget for en hver smag, udfordringen er bare at vælge mellem alle herlighederne.

De stille gader

Der ER mange mennesker i centrum af Alcudia, men omme i de stille sidegader, leves det lokale liv. Jeg kan gå rundt i timevis i de små gader, der sker ikke så meget, men jeg nyder roen og det lokale liv.

Det er altid hyggeligt med en lille nabosludder

En ældre mand sidder og nyder dagens sidste solstråler, der kigger ned mellem husene

En lille tur på bymuren

Noget der er et must for mange, der besøger Alcudia, er en tur oppe på bymuren. Det ER også en rigtig dejlig tur med en fin udsigt over byens tage og så videre. Den opmærksomme følger her på bloggen ved, at jeg virkelig er en kylling, hvad højder angår.

Bare den lille smule højde muren har, er nok til at pirre ganske gevaldigt til min højdeskræk. – Men JEG GJORDE DET! – og jeg HAR klappet mig selv på skulderen for at have “slugt endnu en kamel” *smiler*

– og så lige en god cappuccino at gå hjem på

“Vores” sti

Citrontræer

Vi har fundet en fin lille bilfri sti fra Port de Alcudia ind til byen. Når man går ad den føler man næsten, at man er kommet på landet.

En pudsig overraskelse

Angela og jeg

Sidst vi var på Mallorca, fik jeg noget af en overraskelse. Det var bygevejr, og vi var startet tidligt ud om morgenen, – vi ville jo gerne have mest muligt ud af dagen. Køligt var det også, så jeg krøb i noget varmere tøj. Det kom jeg virkelig til at fortryde senere.

Nå, men vi havde bestemt os for, at gå forbi og sige hej til Patrick, før vi rejste hjem. Der var lukket og slukket hos ham, så han har sandsynligvis været ude på tur eller tilladt sig at holde lidt fri. På afstand havde jeg godt registreret, at der sad et par på bænken lige efter hans kontor. Pludselig hører jeg damen sige: HELLOOOO……. ARE YOU KIRSTEN FROM INSTAGRAM? Joh… det var jeg da. “I’m Angela” sagde hun så. Så ringede klokken, – hun var jo @seapinx (hendes IG har sidenhen ændret navn), – vi følger hinanden på Instagram. Vi sludrede lidt, fik taget lidt billeder, ønskede hinanden fortsat god ferie/hjemrejse, og gik så hver til sit. Utroligt, at møde et menneske, som man rent faktisk ikke kender, og som alligevel kan genkende én fra Instagram. Det var en pudsig overraskelse, det plejer ikke at ligne mig, men jeg blev sgu ærlig talt lidt mundlam over overraskelsen.

Såhhh… man kan vel godt sige, at hvor godtfolk er, kommer godtfolk til *smiler*

Hvis I har lyst til at læse om flere af vores oplevelser på Mallorca, kan I finde dem HER.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply