Finland Rejser Roadtrip Nordkap

Fra Turku til Jyväskylä

Efter en rolig sejltur og en god nats søvn nåede vi til Finland. Vi lagde til i Åbo – eller Turku, som byen hedder på finsk. Selvom klokken kun var 07.00 da vi lagde til, ville vi alligevel gerne se et par ting i byen. Ifølge Tripadvisor var slottet i Turku og Domkirken to steder, der var værd at besøge.

Slottet i Turku

Vel vidende at vi var alt for tidligt på den til, at vi kunne komme indenfor og se det ca. 800 år gamle slot, valgte vi alligevel at besøge det. Om ikke andet kunne vi se det ude fra og, hvis vi var heldige, gå rundt i slotsgårdene. Vi var heldige, slotsgårdene var åbne.

Billederne herover er fra den ene af slotsgårdene. På trods af det tidlige tidspunkt var der en del besøgende omkring slottet, det overraskede os lidt. Vi snakkede lidt om, at det nok var turister som os, der skulle videre nordpå i Finland.

Gangen her fører fra den ene slotsgård over til den anden

Gårdspladsen ER så buet i virkeligheden

Domkirken

For at være helt ærlig var vi skuffede over domkirken. Besøget var hurtigt overstået, men I får da lige et enkelt billede udefra. Vi forlod Turku og kørte nordpå.

Frokost i det grønne

Kort før Tampere holdt vi ind på en rasteplads og købte et par gode sandwiches, som vi spiste i det grønne.

Tampere

Tampere er en stor, travl universitetsby, som ikke har så mange seværdigheder. Vi valgte at gøre et kaffestop ved Pyynikki Observation Tower, hvor der også var en lille café, før vi kørte videre mod Jyväskylä.

Udsigt over de 1000 søers land

Det andet af byens 2 observationstårne

Herefter gik det videre op til overnatning i Jyväskylä. Dagen var mest af alt en køredag, hvor vi ikke havde planlagt det helt store. I morgen er målet Rovaniemi, som ligger ved Polarcirklen. Vi glæder os til at komme nord for den, her ligger nemlig de steder vi har glædet os allermest til at se. – Men først skal endnu en køredag overstås.

Hvis du har lyst til at læse om den del af Nordkapturen, som gik gennem Sverige finder du indlæggene HER

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply