Mallorca Rejser Spanien

EL CALVARIO I POLLENÇA

En tur til El Calvario – eller Calvarien, som de fleste nok siger i daglig tale, var noget vi havde glædet os til. På andendagen, hvor vi havde lejet bil, startede vi tidligt med at køre op til Pollença.

Udsigt i udkanten af Pollença

HISTORIEN OMKRING EL CALVARIO

Egentlig

betyder El Calvario “Korsfæstningsvejen” og hentyder til Jesus vej til Golgata. Den fører op til en lille bitte sognekirken El Calvario, der ligger på bjergtoppen Puig de Calvario.  Hvert år på Langfredag går et stille optog, hvor en korsfæstet Jesus-figur i stilhed bæres ned af stentrappen. Stien består af 365 trin, – et trin for hver af årets dage.

MEN

dét der trækker folk til denne seværdighed er udsigten når man når toppen, og så er det faktisk en hyggelig tur op og ned.

Vi fandt en parkeringsplads og begyndte at gå ind ad den første gade vi mødte, og kom hurtigt til det lille torv hvor Calvarien starter.

På den nederste del af stien var der et par caféer og flere små butikker, der handlede med gode, lokale produkter, – ikke noget med noget turist-krams.

Der ligger flere fine huse op ad Calvarien

Et sted sad en musiker i skyggen og spillede “La Vie en Rose” – i ved dén med Edith Piaf. Han spillede den om og om igen, så det var nok den eneste han kunne. Han virkede så sød og fik selvfølgelig et par Euros *smiler*

Glimt fra den lille kirke

Udsigt over Pollença, i det fjerne skimtes Pollençabugten

Turen op og ned gav varmen, så et dejligt, koldt glas Sangria måtte være på sin plads. Vi fandt en af de små caféer i området omkring Plaza Major og sad længe og betragtede det lokale liv omkring os, hvilket vi kan få lang tid til at gå med.

Vi gik tilbage mod parkeringspladsen, og havde planer om at køre tilbage til kysten. Hvorhen må du høre om en anden dag. En ting er sikkert, – Pollença er så dejlig, at den kræver et besøg mere på et tidspunkt.

  • Tag bussen til busstationen i Port de Pollença, spørg chaufføren hvilken bus der kører til Pollença. Busserne kører med korte mellemrum, og er stabile og pålidelige. Efter få minutter bliver du sat af midt i byen, herfra er det let af finde Calvarien.
  • Vil du gerne tage billeder under dit besøg, vil jeg anbefale at besøge stien først på formiddagen eller sidst på eftermiddagen. Midt på dagen er lyset ikke i en god vinkel ift. kamera-linsen.
  • Hvad enten du tager bussen eller har en lejebil, vil et stop i Port de Pollença være oplagt. Port de Pollença er et dejligt fredfyldt og hyggeligt sted.

Du kan læse mere om vores oplevelser på dejlige Mallorca HER.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply