Mad og drikke

Banana Toffee Pie

Banana Toffee Pie

Jeg har noget med bananer og karamel, men ikke nødvendigvis sammen. Vi har jo lige haft en uge med en del gæster af flere omgange. Noget af det jeg serverede for dem var en Banana Toffee Pie. Kender du den? Der er også nogle, der kalder den for Super Bowl kage, men uanset hvad den kaldes smager den helt fantastisk. Det var min søde kollega Christina, der i sin tid introducerede mig for den ved en af vores såkaldte “Kagekonferencer”.

I sygehussektoren er man så vant til begreber som lægekonference, røntgenkonference, multidisciplinær konference osv. Vi var nogle kolleger, der for hyggens skyld fandt på begrebet “kagekonference”. Det var små hyggelige kaffepauser i vores weekendvagter, sammen med nogle specielt udvalgte søde lægekolleger. Når det var Christinas tur til at sørge for kage, lavede hun nogle gange en Banana Toffee Pie. Nogle syntes den var for sød/fed, men jeg var vild med den, så jeg skulle selvfølgelig have opskriften.

I får lige opskriften her:

100 gram smør
ca. 250 gram Digestive kiks
1 dåse karamelliseret kondenseret mælk
2-3 bananer, alt efter størrelse
1/4 liter piskefløde
Chokoladedrys

Smørret smeltes og blandes med fint-knust Digestive kiks. Blandingen lægges i bunden af en springform og trykkes godt fast. Sættes til afkøling i køleskabet i en halv times tid.

Den karamelliserede mælk hældes over kiksblandingen og fordeles i et jævnt lag og sættes igen til afkøling. Denne gang i 1½ – 2 timer.

Bananerne skæres i skiver og lægges på karamellaget, derefter fordeles den piskede fløde og der drysses chokolade over som pynt.

I opskrifter står at der skal bruge 1/4 liter piskefløde. Det er også hvad jeg har brugt her, men jeg vil dog mene at det er nemmere at dække kagen pænt med pisket fløde, hvis der er lidt mere af det. 3 dl vil nok være mere passende.

Jeg er virkelig dårlig til at bage, men denne Banana Toffee Pie skal ikke skal bages. Derfor er den så let at lave, at selv JEG kan finde ud af det. – Og jeg siger Jer den er GO’

VELBEKOMME!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply