Flensborg Rejser Tyskland

Hyggelige baggårde, rom og Rote Strasse i Flensborg

Vi havde et møde ikke så langt fra Rote Strasse i Flensborg, B. og jeg, så vi benyttede lejligheden til at se lidt nærmere på denne hyggelige gade. Jeg havde specielt glædet mig til at se de hyggelige baggårde, og jeg blev bestemt ikke skuffet.

Det lille Rom-museum

Vi løb tilnærmelsesvis ind i dette skilt, da vi kom ud fra parkeringshuset

Det lille Rom-museum ligger i 2. baggård bag butikken Wein & Rumhaus Braasch.

I den 1. baggård er der sat små borde op, hvor man kan sidde og nyde et glas vin eller rom, som udskænkes inde fra butikken. Vi fortsatte gennem en lille smøge og ind i de små udstillingslokaler.

Apparat til destillering af rom

Apparat til destillering af rom

Der hænger masser af avisudklip, plancher og skilte rundt omkring, så man kan sagtens få noget ud af det på en helt almindelig åbningsdag, hvis man er til den slags.

  • Entré: Gratis på almindelige åbningsdage
  • Onsdage kl. 16.00 er der personale til stede, som fortæller om rommens historie m.v. Der vises film i lokalet på 1. sal og der er romsmagning. Hele herligheden koster 5 Euro

Rote Strasse

Der er flere specialbutikker i Rote Strasse. I Tehuset har de et kæmpe udvalg af forskellige slags te, og stort set alt hvad en inkarneret tedrikker kan ønske sig.

Da vi kom forbi Alte Kaffee-Rösterei blev jeg helt nostalgisk over duften af den friskkværnede kaffe. Jeg husker tydeligt, hvordan duften af friskkværnet kaffe allerede trak i mig som lille, og vi i min fars købmandsbutik fik forskellige slags specialristede kaffebønner hjem i sække, som jeg elskede at hjælpe med at veje af til kunderne. – Men det er en helt anden historie *smiler*

Fine krukker til opbevaring af hele kaffebønner

I baggården bag kaffebutikken er der en hyggelig café med et stort udvalg af lagkager m.v. Caféen er kendt for sin gode kaffe og kager af høj kvalitet. Det lykkedes desværre ikke at få et bord der, på trods af flere forsøg. Det må vi så have til gode til en anden god gang.

I flere af baggårdene er der butikker med brugskunst, caféer, restauranter, galleri og glaspusteri.

Et par af baggårdene i Rose Strasse

Først den ene vej….

…. og så den anden vej i samme baggård

Glaspusteren holder til i en fin smøge ned til en Weinstube og brugskunstbutik i baggården

Man skal endelig ikke holde sig tilbage fra bare at gå ind i gårdene, der er oplevelser nok bag de gamle huse i Rote Strasse i Flensburg.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply