Stort og småt

Så er freden forbi

Blomster

Jeg har været ret meget i tvivl, om jeg skulle skrive det her indlæg, men nu gør jeg det altså. Med fare for at blive kaldt en sur gammel tante, vil jeg tillade mig at komme med et indlæg i den mere politisk ukorrekte ende af skalaen. Freden er nemlig forbi, for turisterne strømmer ind i Danmark igen. Forstå mig ret, jeg har ikke noget imod turister som sådan, men de fylder altså meget, både på den ene og den anden måde, hvis I forstår.

Nu tænker I nok – puha, hun har da vist fået det forkerte ben ud af sengen i dag. Men ved I hvad, der har været så dejlig roligt og fredeligt her på Vestkysten de seneste måneder. Der har været god plads hvor man kom frem, det har været til at finde en parkeringsplads osv., og der har generelt bare været en helt anden ro på her under nedlukningen.

Det var tydeligt på vores ferie i Nordjylland, der var ingen kø hverken ved seværdigheder, attraktioner eller ishuset, men også at rigtig mange sommerhuse stod tomme.

Turistbranchen bløder

Der er ingen tvivl om, at turistbranchen bløder, og butikker, restauranter, aktiviteter osv. mangler de mange udenlandske gæster, og er mega glade for at grænsen igen er lukket op. Uden turister ville mange helt sikker lukke og slukke deres virksomheder. Men bedre sent end aldrig, de kommer nu, for alt er stort set booket ud.

Sidst på aftenen i går var køen ved den dansk-tyske grænse lang, mange havde ventet i timevis for at kunne køre over grænsen så hurtigt efter midnat som muligt. De har godt nok travlt, de kære gæster. Mange udlejningsbureauer har haft åbent i nat, så gæsterne kunne få udleveret deres nøgler m.v. straks de ankom. På Fanø var den røde løber lagt ud og gæsterne blev modtaget med små muffins og et glas bobler.

Nu kunne jeg så være tøsefornærmet og sige “sådan ville jeg også gerne være modtaget i Blokhus i lørdags”, men jeg er ikke fornærmet, for jeg kan sagtens glæde mig på andres vegne, og over at der bliver nurset om vores gæster her i landet. Jeg kan også sagtens leve med at blive modtaget af en uengageret medarbejder, der blot rakte mig en kuvert og kort sagde “god ferie” uden at kigge op. Det vigtigste er at jeg får min nøgle.

Vi er ikke et hak bedre

Vi er jo ikke selv et hak bedre. Vi fylder også meget – både på den ene og den anden måde, når vi rejser rundt i verden. Der er jo en grund til, at mange lande verden over har været godt og grundigt trætte af antallet af turister. Det synes jeg alle bør tænke over, både dem der kommer som gæster her i landet, og vi andre, når vi valfarter ud i verden.

Når alt det så er sagt vil jeg trods alt gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores gæster GOD FERIE OG VELKOMMEN TIL DANMARK!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply