På farten

Postkort fra Tallinn

Tallinn

Det er efterhånden længe siden vi var i hyggelige Tallinn, men derfor skal I nu alligevel have et postkort derfra. Tallinn var den sidste by vi besøgte på vores lille Østersøkrydstogt. Hvis I har lyst, kan I læse meget mere om hele turen på min rejseblog Kimic on Tour.

Vi havde en behagelig sejltur fra Skt. Petersborg til Tallinn. I Tallinn blev vi modtaget af en guide, som efter sigende skulle tale dansk. Det gjorde han også, omend det var så dårligt, at engelsk nok havde været bedre, men meningen var jo god nok.


Som det første kørte vi ud til bydelen Kadriorg, hvor vi skulle se det lille Kadriorg slot. Derefter kørte vi tilbage til selve Tallinn, hvor guiden viste os rundt.

Vi startede i den øvre del af byen, hvor bl.a. den smukke Alexander Nevski katedral ligger. Rundturen gik også forbi stedet, hvor Dannebrog ifølge myten faldt ned.

Udsigten over Tallinn gik vi heller ikke glip af. Derefter gik det ad en stejl trappegaden, ned til den nedre del af byen, rundt i de hyggelige gader, og hen til Torvet.

Vi fik lidt tid til at gå rundt på egen hånd. Guiden viste os kort, hvor et af verdens ældste apoteker fra 1422 ligger. Det var jeg simpelthen bare nødt til at se. Jeg er nok lidt farvet af mit arbejde indenfor sygehusvæsenet, men jeg syntes der var virkelig spændende.

Herefter fandt vi bussen og kørte til lufthavnen, fandt vores fly og landede i Billund sent på aftenen.

Hvad synes jeg om Tallinn

Vi havde kun kort tid i byen, og jeg kunne sagtens have brugt meget længere tid. Det er en rigtig hyggelig og velholdt by, som jeg umiddelbart vil mene egner sig fortrinligt til en weekendtur. Tallinn er ikke så stor, at jeg tror det vil være optimalt at sætte mere end et par dage af, til at gå i dybden med byen. De få timer vi var der, gav os smag for mere, og vi vil helt sikkert gerne tilbage dertil en gang.

Som sagt kan I læse mere om besøget I Tallinn, hvis I smutter om på rejsebloggen.
Hvis I hellere vil have en kortere version af vores krydstogt, kan portkortene fra Helsinki og Skt. Petersborg findes HER.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Catarina
  juni 5, 2020 at 6:16 am

  Jeg selv har aldrig været i Tallin, men manden har været der nogle gange med arbejdet og ligesom jer, synes han også det er en smuk by. Jeg gad godt engang kører hele Østersøen rundt med min campingvogn, men så kræver det lige en smule mere ferie.

  • Reply
   Kirsten
   juni 5, 2020 at 2:41 pm

   Åhh… ja, en tur Østersøen rundt står også på min ønskeliste, og jeg tror du har ret i, at det kræver en del ferie, hvis man skal have “sjælen med”. Det vil være en fed tur med campingvognen på krogen. Vi solgte desværre vores for nogle år siden, men man kunne jo eventuelt tage turen med autocamper.

 • Reply
  Karin
  juni 5, 2020 at 6:44 am

  Hvor er det vidunderlige billeder, og meget smukt.

  Har ikke selv oplevet Østersø området. Har været i lande fra den tidligere østblok, men det har været Bulgarien og Rumænien (min yngstedatter har læst Psykologi på universitet i Bukarest – 1 år), og tilbage fra før murens fald, Jugoslavien, Ungarn (Prag). Selvfølgelig er der drømme om at opleve meget mere. Og lige nu forbliver det drømme.

  • Reply
   Kirsten
   juni 5, 2020 at 2:55 pm

   Det er godt at have drømme for fremtiden, og så har du sikkert til gengæld en masse gode minder fra de andre rejser østpå. Bulgarien, Jugoslavien, Ungarn og Tjekkiet har jeg besøgt, men Rumænien mangler. Hvor spændende at din datter har læst i Bukarest, jeg tænker det ikke var så almindeligt før murens fald.

   Jeg er glad for at du kan lide billederne fra Tallinn, Det er helt sikkert en by, der kan anbefales, hvis du skulle få mulighed for at komme på en forlænget weekend.

Leave a Reply